Title of a News Article

7. THK Koşusunu ‘White İron’ kazandı

.

7. THK Koşusunu ‘White İron’ kazandı
banner206

At yarışlarında 7. Türk Hava Kurumu (THK) Koşusu'nu Mahmut Karakeçili'nin sahibi olduğu Mahmut Turan'ın ise jokeyliğini yaptığı "White İron" adlı İngiliz atı kazandı.

Şanlıurfa Hipodromu'nda gerçekleştirilen, THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ile Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş'ün de izlediği koşu bin 400 metre kum pistte yapıldı.

7. THK Koşusu'nu, Mahmut Karakeçili'nin sahibi olduğu Mahmut Turan'ın ise jokeyliğini yaptığı "White İron" adlı İngiliz atı kazandı.

THK Başkanı Atılgan, yarışın ardından düzenlenen törende at sahibi Mahmut Karakeçili'ye kupasını törenle verdi.

Törende konuşan Atılgan, Türkiye Jokey Kulübüne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

THK'nın Cumhuriyetle yaşıt olan önemli kurumlardan birisi olduğunu ifade eden Atılgan, "Havacılık sporları yapan bir kurumuz. Türkiye'nin havacılık alanında bir çok boşluğunu doldurmaya çalışıyoruz. Ülkemizin her kurumunun THK'yı sahiplenmesi bizim için kıvanç meselesidir. Bu yarışı kazanan kardeşimizi de tekrar yürekten kutluyorum inşallah daha iyi yarışlar kazanmasına bu koşu vesile olur." diye konuştu.

Atın sahibi Mahmut Karakeçili de yarışı kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 15 kupa kazandığını anlatan Karakeçili, gecenin ikinci yarışında şansının tuttuğunu belirtti.

Jokey Mahmut Turan ise 7 yıldır koşulara katıldığını ifade kaydederek, "Demek bize kısmetmiş, benim atım biraz iyi koştu diğerleri geride kaldı. Kazandığım için sevinçliyim." dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195