Title of a News Article

8 Bin bekçi alınacak

.

8 Bin bekçi alınacak
banner206
İçişleri Bakanlığı bünyesine Mart ayı itibariyle 8 bin bekçi alımı gerçekleştirilecek. Bu bekçi alımlarında sözlü ve yazılı sınav konuları neler olacak, başvurularda dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte tüm detaylarıyla 8 bin bekçi alımı ve çok daha fazlası...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bugün yapılan açıklamada, Resmi Gazete' de kadro ihdası gerçekleştirilen bekçi alımlarıyla alakalı müjdeli haber verildi. Bilindiği üzere bekçi alımlarıyla alakalı 10 bin kadro ihdası yapılmış, Resmi Gazete' de yayımlanarak kamuoyuna bilgilendirme sağlanmıştı. İçişleri Bakanı Soylu bu kadro ihdasının ardından yaptığı bir açıklamasında, bekçi alım sayısının 10 bin 500 olduğunu aktarmıştı. Bu alımlarla alakalı henüz bir ilan yayımlanmadığından, alım yapılacak bekçi sayısının ne olduğu merak ediliyordu. İlanın ne zaman yayımlanacağı, başvuruları nereden ve nasıl yapılacağıyla alakalı bilgilendirmelere, tahminlerimiz doğrultusunda isinolsa.com ekibi olarak yanıt vermeye çalışmıştık. Bu haberlerimizde ilanın Mart ayı itibariyle kamuoyuna duyurulabileceğine değinmiştik. Bu konuyla alakalı da Bakan Soylu tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Bakan Soylu' nun açıklamasında, Mart ayı itibariyle 8 bin bekçi alımı için ilana çıkılacağı ifade edildi.

Bu açıklamaların ardından bekçi alımı için, bekçi alımı başvuru tarihi, bekçi sözlü sınav konuları ve bekçi yazılı sınav konuları adaylar tarafından sıklıkla sorulur hale geldi. Merak edilen bu konulara, bekçi başvuru tarihi üzerinden yanıtlar vermeye, bilgilendirmeleri ulaştırmaya çalışacağız. Öncelikli olarak bekçi alımlarının Mart ayı itibariyle yayımlanacağı ifade edilmiştir, bizlerin ekip olarak ilanın yayımlanma tarihine yönelik tahmini Mart ayının ilk ve ikinci haftası olabileceği yönündedir.

Bekçi sözlü sınav konularına yer verecek olursak, adayların muhakeme yetenekleri, görevlerinin ve mesleki sorumluluklarının bilincinde olup olmadıkları, ifade ve temsil yetenekleri, iletişim becerileri, kendilerini nasıl ifade ettikleri gibi özelliklerinin testine olanak sağlayacak sorular yöneltilecektir. Kamuya memur alımlarında uygulanan birkaç mesleki bilgi sorusu ve geri kalanlar ifade / muhakeme odaklı sorular olacaktır.

Bekçi yazılı sınav konuları ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Genel Kültür ve Hayat Bilgisi konularından oluşacak, adaylara sınav uygulanacaktır. Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar Fiziki Yeterlilik Testleri' ne dahil edilecekler. Bu testlerde de başarılı olan adaylara, sözlü mülakatlar uygulanacaktır. (işinolsa.com)

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195