Title of a News Article

ABD askerlerini Türk askerleri kurtardı

ABD askerlerini Türk askerleri kurtardı
banner206
 Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen ÖzgürSuriye Ordusu güçlerinin Bab'a ilerleyişi devam ediyor. ÖSO güçlerinin Bab'a ilerleyişi sırasında, TSK'nın zırhlı birlikleri ve Türkiye'nin de dahil olduğu koalisyon ülkelerin savaş uçakları, güzergah üzerinde bulunan IŞİDdenetimindeki köylere bombardıman düzenliyor.

ÖSO'NUN ÖNÜNÜN AÇILMASI HEDEFLENİYOR

Havadan ve karadan yapılan müdahaleler ile IŞİD'in zayıflatılması ve ÖSO'nun önünün açılması amaçlanıyor. Bugün yapılan bombardımanın ardından IŞİD militanlarının ağır darbe aldığı ve Rai ile Bab arasındaki bölgede bulunan bazı köylerden çekildiği bilgileri geldi.

ABD ASKERLERİ TARTIŞMA YARATTI

Türkiye sınırına 5 kilometre yakınlıkta bulunan Çobanbey kasabasına Türk askeri eşliğinde gelen ABD askerleri, ÖSO'ya Nureddin el Zengi, Ceyşül Tahrir, Hamza Tugayı,Şam Cephesi ve Sultan Murat Tümeni tarafından sloganlarla protesto edildiler. Protestoda ÖSO mensupları "Amerika Suriye'den defol" ve "Tek yol İslam ve Muhammed'in yoludur" diye slogan attı. Eli silahlı ÖSO militanları protestoda ABD'li askerlerin üzerine yürüyünce ABD'li askerleri Türk askerleri korudu ve kasabadan güçlükle çıkarttı.

TÜRK ASKERLERİNİN KORUMASI ALTINA TÜRKİYE'YE GEÇTİLER

Kasabadan çıkmak zorunda kalan ABD askerli Türk askerleri koruması altında Türkiye'ye geldiler. Muhalif gruplar arasında yaşanan tartışma sonrası ABD askerinin Bab'a yönelik kuşatmaya katılmaması yönünde ortak karar alındı. Bu kararın ardından ABD askerlerininTürkiye sınırına yakın noktadaki Azez'in Havar Köyü'nde beklediği ve Bab kuşatmasına katılmak için muhalif grupların temsilcileri ile görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi.

TEL HUMUS KÖYÜ ÖSO KONTROLÜNE GEÇTİ

Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen ÖSO güçleri, bugün Rai bölgesinin güneyindeki Tel Humus Köyü'nün kontrolünü şiddetli çatışmaların ardından IŞİD'den aldı. Obüsler ve uçaklar ile IŞİD mevzilerinin vurulmasının ardından ÖSO güçleri, çıkan çatışmanın ardından Tel Humus'un denetimini ele geçirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2016, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195