Title of a News Article

ABD YPG'yi savunma ısrarına devam ediyor

ABD YPG'yi savunma ısrarına devam ediyor
banner206

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, terör örgütü YPG'yi savunmaya devam ediyor. Türkiye'nin NATO'dan uzaklaşmasından endişe duyduğunu söyleyen Esper, temel görüş ayrılığının ise 'YPG’nin yabancı terör örgütü olup olmadığından' kaynaklandığını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’deki gelişmelerle ilgili en büyük endişesinin Türkiye-Rusya arasındaki yakınlaşma ve Türkiye’nin NATO ekseninden uzaklaşma ihtimali olduğunu dile getirdi.

Açıklamalarında terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi savunma ısrarına devam eden Esper, ABD’nin ve diğer NATO müttefiklerinin YPG’yi terör örgütü olarak görmediklerini ifade etti.

Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu’nun oturumunda Kongre üyelerinin sorularını yanıtlayan Esper, bir soru üzerine, “Suriye ve Türkiye konusunda en büyük kaygım esasında Türkiye ve Rusya. Türkiye’nin NATO ekseninden uzaklaşıyor olmasından endişeliyim. Bana göre bizi bekleyen görev, Türkler’i tekrar NATO ittifakına nasıl çekebileceğimizin yolunu bulmak. Çünkü bence Türkiye çok kritik önemde bir ülke ve 70 yıla yakın süredir ortağımız” diye konuştu.

"BİZ, DİĞER BİRÇOK NATO MÜTTEFİKİMİZLE BERABER"


Esper, Türkiye’nin de Suriye’yle ilgili iki endişesinin olduğuna dikkati çekerek, birincisinin PKK’nin Türkiye’ye girerek Türk halkını hedef alan saldırılar düzenlemesi, ikincisinin de Türkiye’deki 3 milyon civarındaki Suriyeli sığınmacının durumu olduğunu belirtti.

Bir Kongre üyesinin “Türkiye’nin ana kaygısının YPG güçlerinin PKK’ye sızması ve Türkiye içerisindeki saldırılara karışması olduğu” şeklinde hatırlatmada bulunduğu bir sorusu üzerine Esper, "Bence aramızdaki temel görüş farklılığı, YPG’nin bir yabancı terör örgütü olup olmadığı. Biz, diğer birçok NATO müttefikimizle beraber, öyle olmadığını düşünüyoruz. Ancak Türkler öyle olduğunu düşünüyor. Şu anda NATO’nun da zararına olacak biçimde NATO’daki bazı adımları geciktirmelerinin nedenlerinden biri bu" diye konuştu.

Kaynak Yeniçağ:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195