Title of a News Article

ABD’den flaş Cerablus harekatı açıklaması

ABD’den flaş Cerablus harekatı açıklaması
banner206

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Türkiye’nin YPG ve DAEŞ hedeflerini bombalamasına yönelik soruya, "Tansiyonun yükselmemesini sağlamaya çalıştığımızı söyleyebilirim. Her iki tarafa da hatırlatmak isterim ki ortak düşman DAEŞ’tir ve buna karşı konulmalıdır" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Türkiye’nin YPG ve DAEŞ’i bombalamasıyla ilgili soruyu yanıtladı. Türk yetkililerin yanı sıra Suriye Demokratik Güçleri temsilcileriyle irtibat halinde olduklarını söyleyen Toner, "Bu konuda, Türk yetkililerin yanı sıra Suriye Demokratik Güçleri temsilcileriyle irtibat halindeyiz. Tansiyonun yükselmemesini sağlamaya çalıştığımızı söyleyebilirim. Her iki tarafa da hatırlatmak isterim ki ortak düşman DAEŞ’tir ve buna karşı konulmalıdır" ifadelerini kaydetti.

Öte yandan Toner, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi ile ilgili soruları da yanıtladı. Toner, basın mensuplarının Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesine yönelik herhangi bir gelişmenin olup olmadığına dair sorusuna, bir çalışma grubunun Türkiye’de olduğunu ifade ederek yanıt verdi. "Türkiye’nin Gülen’in iadesini talep ettiğini teyit edebiliriz" diyen Toner, ancak talebin darbe girişimi ile ilgili olmadığını sözlerine ekledi. Toner, talebe dair detay vermeyeceğini kaydederek, resmi talebin kendilerine ulaştığını hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195