Title of a News Article

ABD'den kötü haber

.

ABD'den kötü haber
banner206
ABD, Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin kurmak istediği güvenli bölge için anlaşmaya varıldığına ilişkin açıklamalarını yalanladı.Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun, ABD ile Suriye sınırında bölgenin doğu batı yönünde 98 ve 45 kilometre, derinlikte güvenli bölge konusunda anlaşmaya varıldığına ilişkin açıklamalar ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner tarafından yalanlandı.
Toner, Sinirlioğlu'nun "PYD ve IŞİD bu bölgeye girerse hem Türkiye, hem de ABD tarafından vurulacak sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ve ABD ile Türkiye arasında böyle bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.Başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Toner, "Herhangi bir bölge konusunda herhangi bir anlaşma yok. IŞİD'le mücadelede anlaştığımız konu Türk üslerini kullanmak. Baştan beri güvenli bölge, güvenli alan gibi tanımlayıcı sözcükler kullanmama konusunda duyarlıyız, odağımız IŞİD'in bölgeden çıkarılması" diye konuştu.
Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede ABD'ye sözler verdiğini belirten Toner, PKK'nın Suriye'deki türevi olan YPG ve IŞİD örgütlerinden arındırılmış bir bölge oluşturulması konusunda herhangi bir anlaşmaya varılmadığını belirtti. ABD'nin, PKK'yı 'yabancı terör örgütü' olarak gördüğünü de dile getiren Toner, Türkiye'nin kendini savunma hakkını desteklediklerini, ancak ABD'nin önceliğinin Suriye ve Irak'ta kritik bölgeleri ele geçiren IŞİD'den kurtulmak olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195