Title of a News Article

Acil çağrılar tek merkezde toplanacak

.

Acil çağrılar tek merkezde toplanacak
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; yapımında sona gelinen Şanlıurfa 112 Acil Çağrı Merkezinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde yer alacak olan 112 Acil Çağrı Merkezindeki incelemeleri sırasında YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya ve Yikob yetkililerinden devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tuna; eksikliklerin giderilmesi talimatı verdi.

Karaköprü ilçesinde yapımı devam eden merkezi ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Vali Tuna; yapılan 112 Acil Çağrı Merkezinin Türkiye’deki merkezler arasında sahip olduğu özgün projeyle öne çıktığını belirtti. Bittikten sonra tüm acil çağrıların merkezden alınacağını sözlerine ekleyen Vali Tuna; polis, jandarma, itfaiye ve sağlık gibi tüm acil durum çağrılarının buradan komunda edileceğini kaydetti. Açıklamasına devam eden Vali Tuna: “Kriz durumlarında ise burası kriz yönetim merkezi olarak görev yapacak. Aynı zamanda mobese sistemleriyle uyumlu olarak güvenlik odaklı bir merkez olacak. Şanlıurfa’nın huzur ve güven ortamı içerisinde olması için afet durumlarında da krizlerin yönetildiği bir merkez olacak. İçişleri Bakanlığımız tarafından sağlanan 6 milyon TL bütçeyle tamamlanarak hizmete hazır olacak” dedi.

112 Acil Çağrı Merkezindeki incelemelerinin ardından yeni yerine taşınan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığını da ziyaret eden Vali Tuna: “Yikob Başkanlığımız kamu hizmetlerinde görülen ihtiyaca binaen devletimizin el koyduğu binalardan birine taşındı. Burası Yikob’un ana hizmet binası olacak. Binanın yarısı da geçici olarak Adliyeye tahsis edildi. Bazı mahkemeler geçici süreyle burada hizmet görecekler. Böylelikle Adliyenin yükü bir iki seneliğine hafiflemiş olacak. Bu şekilde kamu hizmetlerinin daha verimli yapılması noktasında elimizdeki fiziki mekanlardan yararlanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195