Title of a News Article

Acılı aileden yardım çağrısı

Şanlıurfa'da bir hafta önce sulama kanalına düşen 2 kardeşten birinin cansız bedeni olaydan 3 gün sonra bulunurken, diğerine ise halen ulaşılamadı. İlgisizlikten yakınan acılı aile yardım çağrısında bulunuyor

Acılı aileden yardım çağrısı
banner206

 Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinin Çamlıdere Mahallesi'nde oturan Mustafa Sınacı'nın iki oğlu Abdulbaki ve Mehmet Sınacı, bir hafta önce arazilerinin yanında oynarken, sulama kanalına düştü. Akıntıya kapılan 2 kardeş gözden kayboldu. Şanlıurfa ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı dalgıçları tarafından yürütülen arama çalışmalarının 3'üncü gününde, olay yerinin 40 kilometre uzağında 12 yaşındaki Abdulbaki Sınacı'nın cansız bedeni bulundu. Aradan geçen zamana rağmen ağabeyi 16 yaşındaki Mehmet Sınacı'ya ulaşılamadı. Yüzlerce kilometre uzunluktaki kanalı didik didik arayan ekipler, yüksek su seviyesi ve akıntı nedeniyle zaman zaman arama çalışmalarında zor anlar yaşıyor.

2 çocuğunu birden kaybeden Mustafa Sınacı, kanal etrafında yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Acılı baba, "Burada her yer tarla. Başka faciaların olmasından korkuyoruz. Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın. Gerekli tedbirler alınsın istiyoruz" dedi. Oğlu Mehmet'in halen bulunamamasını su seviyesinin yüksekliğine bağlayan baba Sınacı, "Suyun kapatılması için müracaat ettik ama köylülerin tarla sulaması yaptığı gerekçesiyle bu talebimizi geri çevirdiler. Burada da her yer pamuk tarlası. Ama pamuklar artık oldu. Suya ihtiyaç yok. Hem su birkaç saat kesilse, oğlumu buluruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" diyerek yardım çağrısında bulundu.

Öte yandan arama kurtarma ekipleri ise gün boyu çalışmalarını sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195