Title of a News Article

Açılışı Erdoğan yapmalı....

özel haber

Açılışı Erdoğan yapmalı....
banner206

Şanlıurfa'da ki Turizm işletmecileri ve kamuoyu Halepli Bahçe Müzesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat yerine gelinerek açılışının yapılmasını arzuladıklarını ifade ediyorlar.
 
Haleplibahçe'de 200 dönüm arazi üzerinde 30 ay önce inşaası başlayan ve barındırdığı arkeoloji, arkeopark, mozaik müzeleriyle Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanını alacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi", açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı beklemeye başladı. 
Şanlıurfa'da bulunan Turizm işletmecileri ,esnaf ve çok sayıda STK temsilcileri Halepli Bahçe Müze kompleksinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazar günü mitin alanında yapacağı toplu açılışlar yerine bizzat Helepli Bahçe müzesine gelerek açılışını yapmalarını istiyorlar. Türkiye'nin en büyük  Mü
zesi olacak olan Halepli bahçe Müzesinin açılını Erdoğan'ın  katılımıyla yapılmasının Urfa Turizmine büyük katkı sunacağını ifade eden Turizm İşletmecisi ve URFAM Dernek Başkanı Cetin Aslan' Günlerdir Halepli Bahçe Müzesinin açılışını bekliyoruz.  Ülkemizin en önemli eserlerini barındaran bu Müzenin toplu açılış alanında değilde, bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından Halepli bahçede açılmasını arzuluyoruz. Çünkü sayın Erdoğan'ın Halepli bahçeye gelerek buradan bu müzenin açılışını yapacak olması tanıtım açısından çok önem kazanacaktır'dedi. 

Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali izzetin Küçük'e Halepli Bahçe müzesinin yerinde açılması konusunda taleplerini ilettiklerini ifade eden  işletmecisi Bekir Karaaslan ' Halepli Bahçe Müzesi Urfa'nın var olan Turizm değerine değer katacaktır. Cumhurbaşkanımızın bizzat Halepli Bahçeye gelmesi buranın tanıtımını yapmasında büyük rol oynayacaktır'dedi 


Şanlıurfa’nın yeni yüzü haline geldi

 

Haleplibahçe'nin Şanlıurfa'nın yeni yüzü olacağını vurgulana Başkan Güvenç, şunları kaydetti:"Mayıs 24'te Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile müzemizi açacağız. Türkiye'nin ve dünyanın önemli arkeolojik ve mozaik müzelerinden biri olacak.Haleplibahçe Şanlıurfa’nın yeni yüzü haline geldi. Açtığımız yolla, kaya mezarları ile mozaik müzesi ile ve arkeolojik müzesi ile ben hayırlı olsun diyorum. Güzel bir tesis oldu. Haftasonundan itibaren halkımızı mutlaka buraya bekliyoruz. Yakubiye Mahallesi'nden çalınarak Amerika'nın  Washington eyaletine götürülen ORPHEUS MOZAİĞİ Hükümetimizin girişimleri sonucu kentimize getirildi ve o eserde burada sergilenecek."

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195