Title of a News Article

Adalet bekliyorlar!

.

Adalet bekliyorlar!
banner206

 Adıyaman'ın Kahta ilçesinden 22 yıl önce Şanlıurfa'ya taşınan 7 çocuk annesi Hacer Doğan, en küçük çocuğu 6. sınıf öğrencisi Mehmet Doğan'ın maganda kuruşunu ile hayatını kaybettiği olay ile ilgili başlatılan soruşturma sonucunda tutuklanan A.D.'nin 3 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki göstererek adalet istediğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde ailece ev bakmaya giderken nereden geldiği belli olmayan maganda kurşununun 12 yaşındaki oğlu Mehmet Doğan'ı ağır yaraladığını, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan oğlunun 10 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybettiğini belirten anne Hacer Doğan, soruşturma kapsamında yakalanan A.D.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını vurguladı.

Olayın hemen ardından Adıyaman'ın Kahta ilçesine taşınan acılı anne Hacer Doğan, maganda kuruşunu ile hayatını kaybeden oğlu Mehmet Doğan için adalet istediklerini vurguladı. Anne Hatice Doğan, "Şanlıurfa'da ev bakmak için gittiğimiz sırada nereden geldiğini bilmediğimiz bir kurşun oğlum Mehmet Doğan'ın başına isabet etti. Oğlum çok ağır yaralandı. Hemen Balıklı Göl Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Oğlum hastanede 10 gün yoğun bakım servisinde tedavi altında kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Çocuğumu küçük yaşta toprağa verdim. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Eşim Salih Doğan (44), Şanlıurfa'da iken Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan yardım istedi. Sağ olsun Başbakanımız Davutoğlu, olayın aydınlatılması ile ilgili bize söz verdi. Daha sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yaklaşık 10 ay sonra magandaya ulaşmak için 3 binin üzerinde ruhsatlı silahın teker teker balistik incelemesini yaptı. Oğlumun ölümüne neden olan merminin A.D'nin silahından çıktığı belirlendi. Gözaltına alınan A.D, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Ama cezaevinde 3 ay kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Bu adalet mi, bize bu acıyı bir defa daha yaşattılar. Ben buradan cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza sesleniyorum. Lütfen bize yardım edin. Oğlumun katilinin bulunup cezalandırılmasını istiyorum. Katil dışarıda iken ben rahat uyuyamıyorum. Zaten tek böbrekle yaşıyorum. Bu kadar sıkıntıyı kaldıramıyorum. Ben bir anneyim ve 12 yaşındaki çocuğumu kaybettim. Faillerini Allah'a havale ediyorum. Adalet istiyorum" şeklinde konuştu.

Kardeşini öldüren magandanın yakalanıp cezalandırılmasını isteyen abla Sibel Doğan, kardeşinin ölümüne neden olan şahsın serbest kalmasına tepki göstererek, "Evimize bir evrak geldi. Biz de evrakla beraber mahkemeye gittik. Kardeşimin ölümü ile ilgili yakalanan şahsın serbest bırakıldığını orada öğrendik. Acımız ikiye katlandı. Adalet herkes için olmalı. Katilin yakalamasını ve cezalandırılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195