Title of a News Article

Adalet Mezunları 5 Bin kadro bekliyor

Adalet Mezunları 5 Bin kadro bekliyor
banner206

Adalet Mezunları, 5 Bin kadro bekliyor. Adalet Mezunları tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlara yer verildi;
Önlisans Programları olan Adalet ve Adalet  Meslek Yüksekokulu Programlarının durumunu ve taleplerini içeren bilgileri isteğiniz üzere hazırladık.

100.000'i aşkın mezunu olan bu bölümün atanmasında, 2012-2014 yılları arasında merkezi alımlarda toplam 750 kadro verilmiştir. Bu kadrolar sadece Adalet Bölümünün 3003 koduna ait değildir, başka bölümlerle ortak tercih edilebilen kadrolardır. Bu duruma bakarak size bölüm ve bölümün başarısı hakkında bilgi vereceğiz.

1)   2014 KPSS Önlisans sınavında, sınava giren 776.426 kişi arasından

            a) Derece olarak Türkiye çapında ilk 2000 önlisans mezunu arasına 400'den fazla Adalet Bölümü mezunu girmiştir.

            b)Bu sınavda 80 üzeri puan alan önlisans adaylarının en az 3002 tanesi Adalet Bölümü mezunudur. Bu sayıyla 3003 Kodlu Adalet bölümü 1. sıradadır.

            c)Bu sonuçlar diğer önlisans bölümleriyle kıyaslandığında, Adalet Bölümü diğer bölümlere "açık ara fark atmıştır"

            d) 80 üzeri puan alan 2. sıradaki bölüm 3249 Kodlu Bilgisayar ile ilgili bölüm mezunlarına 2012-2014 yılında verilen kadro sayısı 2700 civarıdır. Bu da 2014-2016 yıllarında Adalet Bölümüne 750 kadro verilmesinin yetersiz olduğunu kesin şekilde göstermektedir.

 

2)   Bilindiği üzere Devlet Kurumlarına sadece Merkezi Atama ile alım yapılmamaktadır. Açıktan Atamalar da vardır. Bakanlıklar arasında en fazla Açıktan Atama yapan bakanlık, bizimde ismini taşıdığımız ADALET BAKANLIĞI'dır. ADALET BAKANLIĞI Açıktan Atama olarak;

            1 Zabıt Katipliği (İcra Katipliği ve CTE Katipliği de bu alımlarla aynı özelliktedir)

            2İnfaz Koruma Memuru

            3 Mübaşir

            4 Şöför, tekniker

alımı yapmaktadır. Bu alımları yaparken adaylar Mülâkatlara tabi tutulmaktadır. Mülakat yapılırken Başbakanlığın Ve Hakimler ve Savcılar Kanununun Mevzuatındaki hükümler uygulanmaktadır. Size ekli dosyalarda yollayacağımız bu mevzuat ve kanunlarda, yapılan mülâkatlarda açıkça Adalet ve Adalet MYO mezunlarına "öncelik hakkı" tanınması hükmü bulunmaktadır.  fakat size yollayacağımız diğer ekli dosyalarda, yapılan mülâkatlarda bu hükmün uygulanmadığını ve  Adalet ve Adalet MYO mezunlarının nasıl elendiğini göreceksiniz.

3) Bu başarılarımıza ve aldığımız Hukuk Dili ve Resmi Yazışma, Memur Hukuku, İnfaz Hukuku, Kalem Mevzuatı, UYAP gibi dersler içeren hukuk ağırlıklı eğitime rağmen, sizden mağduriyetimizi ve sesimizi duyurmanız için istediğimiz şeyler şunlardır;

            a) Merkezi atamalarda, KPSS'de derece yapmış bölüm olarak en az 5000 kadro istiyoruz.

            b) Adalet Bakanlığı'nın yaptığı Açıktan Atamalardaki mülâkatlarda, kanun ve  mevzuatta geçen ve uygulanmayan maddelerin, lehimize olarak uygulanmasını istiyoruz.

4) Yukarıdaki saydığımız duruma bakarak istediğimiz fazladan bir hak değil, uygulanmayan mevzuatlardaki  hak mahrumiyetimizin giderilmesidir.

Ayrıca nasıl Sağlık Bakanlığı atamalarında nasıl  Sağlık ile ilgili bölümlerden alım yapılıyorsa, Adalet Bakanlığı'nın atamalarında da Adalet Bölümlerinin tercih edilme ve alınma zamanı çoktan gelmiştir. Yüksekokul ve Aöf fakültesindeki kontenjan artışları yeterli mezun ve memur adayı sayısını sağlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 17:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat tmr
murat tmr - 9 yıl Önce

Bu haberin ciddiye alınması ve adalet mezunlarının mağduriyetinin önlenmesi tek temennimizdir...

Esra B
Esra B - 9 yıl Önce

Öncelik hakkımızın uygulanmasını ve adaletli kadrolar istiyoruz,teşekkürler..

Tuğçe Önal
Tuğçe Önal - 9 yıl Önce

100.000 Adalet Mezunu atanamazken Adalit Bakanlığına başka branşların alınmsı haksızlık.Adalet Bakanlığı Adalet Mezunlarını mağdur etmemeli

asuman
asuman - 9 yıl Önce

hakkımızı vuyurrduruğunuz ve adaletçileri yanlız bıakmadığınız için sonsuz teşekkürler..

Esra
Esra - 9 yıl Önce

Destekleriniz için teşekkürler..

Burak
Burak - 9 yıl Önce

Yetkililerin bunu görmesi lazım. Bu kadar insan mağdur

serkan kamaci
serkan kamaci - 9 yıl Önce

desteginiz için tesekurler

aydan seçilmiş
aydan seçilmiş - 9 yıl Önce

Desteğiniz ve mağduriyetimize kayıtsız kalmadığınız için bir adalet mezunu olarak teşekkür ederim


SIRADAKİ HABER

banner195