Title of a News Article

Adliye çalışanları isyan etti


Şanlıurfa Adalet Bürosen Temsilcisi İsmail Aykaç, “Adalet Bakanlığının bize yapmış olduğu üvey evlat muamelesini esefle kınıyoruz ve protesto ediyoruz” dedi.

Şanlıurfa Adliye personelleri, Adalet Bakanlığının özlük haklarında iyi bir adım atmaması üzerine eylem yaptı. Adliye binası önünde yapılan eylemde sıkıntılarını açıklayan Şanlıurfa Adalet Bürosen Temsilcisi İsmail Aykaç, “Bizler Adliye personeli olarak bugüne kadar hak arama yolu olarak sokakları seçmedik” diyerek, şunları kaydetti;

“Devlet ciddiyeti ve devlet terbiyesi ile hareket ettik. Adalet bekleyen vatandaşların mağdur olmaması için gecemizi gündüzümüze katarak fedakarca hizmet etmeye çalıştık. Ancak tüm imkânsızlıklar içerisinde yaptığımız fedakârca çalışmalarımız göz ardı edilerek karşılığını bulmamıştır. Bunun için ezildik sabrettik, itildik sabrettik, sürüldük sabrettik, yol ücretlerimiz alındı sabrettik, nöbet ücretlerimiz alındı sabrettik, fazla mesailerimiz alındı sabrettik, yeniden klavye sınavına tutulmaya çalıştık sabrettik. Artık yeter diyoruz. Adliye personelinin aldığı ücret günümüz şartlarında komiktir. Adliye çalışanlarının sorunlarının hiçbiri dikkate alınmamıştır. Adliye çalışanını üzen Adalet Bakanının Temmuz ayında verdiği sözün tutulmamasıdır.”

Personelinin özlük haklarında yapılacak düzenlemenin adaletin vazgeçinilmez gereği olduğunu dile getiren Aykaç, “Bakanlığın bize yapmış olduğu üvey evlat muamelesini esefle kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Bakanlığımız, bizi duymama ve görmemeye devam ettiği müddetçe iş yavaşlatma ve bırakma eylemlerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması esnasında “ personel burada bakanlık nerede” şeklinde sloganlar da atan grup, daha sonra görevlerine döndüler.  

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195