Title of a News Article

Ağır silahlı Peşmergeler Suruç’ta

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Suriye'nin Kobani kentine gönderdiği ağır silahlı Peşmergelerin konvoyu, gece geç saatlerde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine ulaştı. 

UĞUR BUDAK
IKBY tarafından Kobani'ye gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden ağır silahlı Peşmerge güçleri, Viranşehir’in ardından Urfa’ya giriş yaptı. Peşmergelerin geleceğini öğrenen Binlerce Urfalı, Mardin Yolunda toplandı. Kürtçe türküler eşliğinde halay çekerek konvoyu bekleyen kalabalık, daha sonra güvenlik güçlerinin uyarısı sonucunda dağıldı.   

Yoğun güvenlik önlemleri alındı
Çok sayıda zırhlı polis aracı ve polislerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Peşmerge konvoyu, daha sonra otoyoldan Suruç’a doğru hareket etti. Konvoyun otoyola girmesi ile birlikte güvenlik güçleri, Urfa’dan Suruç istikametine giden otoyol girişlerini kapatarak, trafik geçişine izin vermedi. 

Suruç’ta yoğunluk
Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani İlçesine komşu olan Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde de, toplanan Binlerce kişi saatlerce Peşmerge Grubunu bekledi. Ancak Peşmerge konvoyu, güvenlik nedeniyle köy yollarından Suruç’a giriş yaptı. Peşmerge’nin Suruç’a geişi hava fişek gösterisi ile kutlandı. Peşmerge grubu, dün havayolu ile Erbil’den gelen diğer peşmerge grubunun da konakladığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Lojistik Merkezine götürüldü. Suruç ile Mürşitpınar Sınır Kapısı arasında bulunan Lojistik merkezinin çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alınırken, araç trafiğine izin verilmediği gözlenildi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 06:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemil kaş
cemil kaş - 9 yıl Önce

geri̇ zekalilar zanki̇ ayni e arabi kurtarmişlarda sevi̇ni̇yorlar yarin bunlarin leşleri̇de geli̇nce böyle sevi̇ni̇n

SIRADAKİ HABER

banner195