Title of a News Article

Ağrı’daki olay için toplandılar…

 Ağrı’daki olay için toplandılar…
banner206

ŞANLIURFA'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan Emek ve Demokrasi Platformu, Ağrı’nın Diyadin İlçesi'ne yaşanan çatışmayla ilgili basın açıklaması yapıp sağduyu çağrısında bulundu.

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, öğleden sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nde toplanarak Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde yaşanan çatışmayla ilgili basın açıklaması yaptı. Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Keklik, sağduyu çağrısında bulundu. Keklik, şöyle dedi:

"Çözüm sürecinin başladığı 2013 yılından itibaren defalarca provokasyona yönelen güçler bu defa kapsamlı operasyonla Diyadin'e bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde ortaya çıktı. Ülkemiz için hayati öneme haiz olan barış sürecinin basit günü birlik seçim çıkarlarına feda etmek kimseye yarar sağlamaz. Bu bir çılgınlıktır, ateşle oynamaktır. İki yıldır ateşkes devam ederken tam seçim arifesinde bu olayların olması kafalarda soru işaretleri doğurmaktadır. Yaşamını yitiren asker ve gerillada bu ülkenin evlatlarıdır ve kardeşlerimizdir. Bizler bir daha annelerin yüreğine ateş düşürmeye izin vermeyeceğiz."

Basın açıklamasının ardından kalabalık, olaysız dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195