Title of a News Article

Aile Bakanlığı devreye girdi!

Aile Bakanlığı devreye girdi!
banner206

 Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Üç Çocuğa Tecavüz" iddialarına ilişkin olarak, "Bu safhada Bakanlığımız ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacaktır. Ayrıca dava açılması halinde Bakanlığımız davaya müdahil olacaktır" açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikaları Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün basında yer alan "Üç Çocuğa Tecavüz" haberlerine ilişkin olarak, bakanlığın 2013 Haziran ayında adli olayın ortaya çıkması ile birlikte, konunun takipçisi olduğu ve olmaya devam ettiği kaydedildi.

Bu kapsamda Bakanlığın, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırdığı kaydedilen açıklamada, "Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerinde yakın aile üyeleri tarafından bakılmakta olan çocuklara tedbir kararlarının gereği titizlikle yerine getirilmekte olup aile ve çocuklar takip edilerek desteklenmektedir" denildi.

Bakanlığın, çocukların yanında ve tarafında oldukları belirtilen açıklamada, "Bu ve benzeri olaylarda çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek hareket edilmiştir ve edilmektedir. Diğer yandan adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itiraz takip edilmektedir. Bu safhada Bakanlığımız ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacaktır. Ayrıca dava açılması halinde Bakanlığımız davaya müdahil olacaktır" ifadelerini kullandı.

İŞTE O HABER...

//www.milliyet.com.tr/diyarbakir-da-tecavuz-iddiasina-gundem-1909358/



Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195