Title of a News Article

Aile Bakanlığı'ndan flaş açıklama!

Aile Bakanlığı'ndan flaş açıklama!
banner206

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Anneler Günü ve Ramazan Bayramı’nda, Covid-19 salgını nedeniyle huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini,  çiçek veya hediye de gönderilmemesi istendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin kaldığı bakım merkezlerinde, Covid-19 salgını sürecinde, yaşlıların ve engellilerin sağlığını korumak için sıkı önlemler uygulanıyor.

Kuruluşlara ziyaret yasağı bulunmakta ve personelin giriş çıkışları da gerekli sağlık taramaları yapılarak gerçekleştirilmektedir.  Bu nedenle, 10 Mayıs Pazar günü kutlanacak  olan Anneler Günü ve 23-24-25 Mayıs’ta kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısıyla huzurevleri ile engelli bakım merkezlerine yönelik ziyaret talepleri kabul edilmeyecek.  

Kuruluşlara virüs taşıma ihtimali nedeniyle her türlü ürün girişi bir risk teşkil etmektedir ve bundan ötürü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda hediye ve çiçek de gönderilmemesi önemle duyuruldu.

'Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin ve belirlenen kurallara gereken özeni göstereceğine inanıyor, milletimizin kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı ve yakınlarını dijital ortamda görüntülü arayarak sürece destek vereceğini düşünüyoruz' ifadelerini kullanan  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da ifade ettiği üzere; “Huzurevlerimiz bu bayram, fiziki ziyaretlere kapalı; dijital ziyaretlere açık olacak' dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195