Title of a News Article

Ailesi kesik kafayı tanıdı

.

Ailesi kesik kafayı tanıdı
banner206

Saldırının ilk olarak PKK tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırganın ismiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. İlk olarak saldırganın, arananlar arasında adı geçen Savaş Yıldız olduğu ihtimali üzerinde duruldu. Diyarbakır’dan Adana’ya göç eden bir ailenin oğlu olan Savaş Yıldız’ın adı hem Mersin, hem de Adana’daki HDP’ye bombayı bırakan kişi olduğu iddia edilmişti.

 

Eski DHKP-C’li

Bu olayın ardından Suriye’ye geçtiği ve canlı bomba eğitimi alıp, Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptığı ileri sürülen ‘Hamza Tombak’ sahte kimlikli Yıldız’ın, DHKP-C örgütünün eylemlerinde yer aldığı için 2007’de hem Ankara hem de İstanbul’da gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı. Bu iddialar üzerine Savaş Yıldız’ın Adana’da oturan ailesinden DNA örneği alındı.

 

‘Terör nitelikli kayıp şahıs’

Ancak polis canlı bombanın başka bir kişi olabileceği ihtimalini de değerlendirdi. Saldırganın ağabeyinin peşinden Suriye’ye geçen 24 yaşındaki ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak aranan Mehmet Öztürk olabileceği ihtimaline karşı, polis olay yerinde bulunan kopmuş kafanın fotoğraflarını, şüphelinin ailesine gösterdi.

 

‘İstanbul’da olduğunu söyledi’

Ailenin fotoğraflardaki kişinin oğulları olduğunu söylemesi üzerine bu kez de onlardan DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alındı. Şüphelinin babası N.Öztürk de kayıp oğullarının Suriye’de olduğunu düşündüklerini ancak kısa süre önce telefonla arayıp İstanbul’da olduğunu söylediğini belirtti. Öztürk, hakkında ailesinin yaptığı kayıp başvurusunun olduğu ve şu ana kadar isminin karıştığı bir eylem olmadığı ortaya çıktı. Kesin sonuç için DNA sonucu bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195