Title of a News Article

AK Parti'de 24 Haziran için 2 bin rapor hazırlandı

.

AK Parti'de 24 Haziran için 2 bin rapor hazırlandı
banner206
24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde yaşanan oy kaybına ilişkin olarak AK Partililer tarafından hazırlanan 2 raporun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı öğrenildi.

Hürriyet'te Nuray Babacan'ın imzasıyla yayımlanan habere göre, AK Parti'nin oy kaybının analiz edildiği 2 raporda, dört başlık ön plana çıktı. Oy kaybının en önemli nedenlerinden birinin, yerel yönetimlerden kaynaklanan sorunlar olduğu saptandı. Belediye başkanlarının uygulamaları, imar kararları, vaatlerin yerine getirilmemesi, yerel sorunların çözülmemesi ve rantla ilgili şikayetlerin oy kaybında önemli başlık olduğu belirlendi.

Başka önemli bir sorun ise ekonomik gerekçeler oldu. Yerel ve genel düzeyde yaşanan sıkıntılar, kriz beklentisi, piyasadaki durgunluk ve işsizlikle ilgili kaygılar partiyle ilgili güven sorunu yarattı. Ekonominin yanı sıra bazı yanlış eğitim ve tarım uygulamaları seçimde kırılmaya neden oldu.

 

YEREL SORUNLAR

Saptamalar arasında diğer önemli neden olarak, bazı illerdeki aday belirlemede yaşanan sıkıntılar gösterildi. Örneğin bir ilçeden birkaç kişinin aday gösterilmesine karşın, bir başka ilçenin temsil edilmemesi, yerelde tepki çeken bazı isimlerin listeye konulması, erken seçim kararı nedeniyle partinin adaylar konusunda yaptığı çapraz araştırmayı tamamlayamaması, kısa sürede yapılan listelerin, illere ilişkin dengeleri yansıtmaması da diğer önemli faktörler arasında yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195