Title of a News Article

AK Parti harekete geçti! Yeni dönem başlıyor

.

AK Parti harekete geçti! Yeni dönem başlıyor
banner206

AK Parti, 31 Mart'ta seçmenin karşısına vatandaş odaklı bir manifesto ile çıkacak. Önümüzdeki günlerde açıklanacak çalışma ile belediye başkanları 'ben yaptım oldu' diyemeyecek. Projeler hakkında vatandaşın görüşü alınacak, gerekirse sandık kurulacak.

AK Parti, seçmenin karşısına yeni bir belediyecilik anlayışı ile çıkacak. Çalışmaları süren ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak manifesto ile belediye yönetimlerine vatandaşın aktif katılımı öngörülüyor.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, manifestoda yer alacak yeni belediyecilik anlayışıyla ilgili ip uçlarını bir grup gazeteci ile bir araya geldiği toplantıda verdi:

 

LİYAKAT VE İYİ İLİŞKİLER

Genel Merkez'de yerel yönetimler birimlerinde 14 kişi, hep birlikte Türkiye’yi tarıyoruz. Bütün illere gidildi. Şimdi ikinci seferler başlıyor. Arkadaşlarımız adeta tebdili kıyafet halkın içinde dolaşıyor. Bütün bunları yaparken adaylarda dikkat ettiğimiz 2 husus var; O şehri geleceğe taşıyacak, liyakatli ve ehliyetli olması, ikincisi ise halkla ilişkileri iyi yürütecek insanları arıyoruz.

 

MAHALLE BULUŞMASI

Yerel yönetimlerde yeni dönemin başlamasıyla birlikte mahalle buluşmaları olacak. Her başkan senede birkaç defa mahallelerde toplantı yapacak. Belediye bünyesinde kaç mahallesi varsa burada belediye başkanları milletle bir araya gelecek. O mahallenin en geniş salonunda belediye başkanı gelecek, yanında daire müdürleri ile beraber karşısında vatandaş tek tek söz almak isteyenler konuşacak. Vatandaş dertlerini söyleyecek, başkan dinleyecek. Yapıp yapamayacağını anlatacak.

Önemli projelerde belediye başkanı halkın kararı olmadan 'ben yaptım oldu' diyemeyecek. Herkesin görüşünü alacak. Plebisit yöntemi gibi uygulamalar yapılacak. Manifestoda bir bölüm bu olacak. Projeler konusunda halka çeşitli alternatifler sunulacak. Vatandaşlar da bu konuda tercihi yapacak. En çok belirlenen proje hayata geçirilecek.

 

MHP'Lİ ADAYLARA SAYGILI DAVRANACAĞIZ

Seçim rekabet demektir. Ama seçim süresince kullanılacak dile dikkat edeceğiz. Cumhur İttifakı yaptığımız MHP’yi incitmek istemeyiz. Saygılı davranacağız. Aşırı sözlerle ittifak yaptığımız ortağımızı kırmak istemeyiz. Bu doğru da değil. Biz de onlar da çok ciddi adaylar koyacağız. İyi olan kazanacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195