Title of a News Article

Ak Parti’de mülakatlar başlıyor

Ak Parti’de mülakatlar başlıyor
banner206

07 Haziran 2015’de yapılacak genel seçimler öncesi temayül yoklamalarını tamamlayan iktidar partisi Ak Parti’de mülakatlar başlıyor. Yaklaşık bin 800 kişinin oy kullandığı temayülde, 286 Ak Parti Şanlıurfa milletvekili aday adayları için mülakatlar başlıyor. Alfabetik sıralamaya göre ismi A harfiyle başlayan aday adayları yarın akşam saat 19.00 itibariyle Ankara’da mülakatlara alınmaya başlayacak.

 

Temayüldeki oy pusulaları sayıldı

Şanlıurfa’da Temayül yoklamaları komisyon başkanı Hüseyin Tanrıverdi’nin başkanlığında yapılan temayül yoklamalarının oy pusulaları Ankara’da bulunan Ak Parti genel merkezinde 3 boyunca yapılan titiz bir çalışmayla sayıldı. Kamuoyunda ismi zikredilen isimlerin temayülde ilk sıralarda yer almadığı öğrenildi.

 

Alt komisyona Mehmet Muş başkanlık yapacak

Gazeteci Reşat Uzun’un Ak Parti genel merkezinden aldığı bilgilere göre, 286 aday adayının bulunduğu Şanlıurfa başta olmak üzere, Mardin, Kilis, Bitlis ve Iğdır için oluşacak olan alt komisyona Ak Parti Genel Başkan yardımcısı ve ekonomi işleri genel başkanı Mehmet Muş başkanlık yapacak. Mehmet Muş’la birlikte Bülent Gedikli, Ömer Bolat ve Necla Hatapoğlu komisyonda görev alacak. Alt komisyon yapacağı çalışmalar sonrası Şanlıurfa’da 286 olan aday adayı sayısını 36’ya indirecek. Daha sonra bu 36 isim üzerinden ara komisyon oluşacak. Ara komisyon 7 gün boyunca bu 36 isim üzerinde başta anket olmak üzere çeşitli kaynaklardan bilgi toplayacak. 1 hafta sürecek olan bu çalışma daha sonra üst kurula teslim edilecek. Üst kurulda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 7 Nisan’a kadar adayları belirleyecek. Bu arada üst kurul, grup başkan vekilleri, Ak Parti MYK üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Genel Başkanlarından oluşacak. 15 Marta kadar alt komisyon mülakatları tamamlayacak. Ardından 22 Marta kadar ara komisyon çalışmalar yapacak. Daha sonra üst kurulda 07 Nisan’a kadar adayları belirleyecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195