Title of a News Article

Akay Ürdün'e çıkarma yaptı...

Akay Ürdün'e çıkarma yaptı...
banner206
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay Ürdün’e ziyarette bulundu.

Aralarında Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay'ın da bulunduğu, TBMM Türkiye-Ürdün Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Ürdün’e resmi ziyarette bulundu. Ürdün yetkilileri ile bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Ürdün'ü ziyaret eden Türk heyeti, Ürdün Temsilciler Meclisi ve Senato Dostluk Gruplarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Recai el-Meaşşir, Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Tarık el-Hamuri ve Emir Hasan bin Tallal gibi birçok Ürdünlü yetkiliyle bir araya geldi.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmeler, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak için sorunlarla mücadele yolları ele alındı.

Türkiye-Ürdün Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi Ahmet Akay, önceden planlanan ziyaretin Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda Barış Pınarı Harekatı'nı gerçekleştirdiği günlere denk geldiğine işaret etti.

Bu kapsamda, Harekatın bölgenin güvenliğinin sağlanması ve Suriye’de evlerinden edilen insanların tekrar evlerine geri dönüşlerini temin etmek üzere gerçekleştirildiğini vurgulayan Akay, "Bu hususta ifade etmek istediklerimizi Ürdün yetkilileriyle paylaştık."

Türkiye ve Ürdün en fazla Suriyeli mülteciyi kabul eden iki ülke. Suriye'deki istikrarsızlıktan en fazla etkilenen de maalesef yine Türkiye ve Ürdün. Ürdün’ün nufüsu yaklaşık 10 milyon, Ürdün’deki Filistinli ve Suriyeli mülteciyi sayısı ise yaklaşık 3 milyon. Bu durumun aslında sürdürülemez olduğu açık. Aynı şekilde Türkiye’de ciddi sayıda mülteci var. Bu insanların açlıktan, göç yollarında, denizlerde veya soğuklardan hayatlarını kaybetmemesi, vatanlarından, evlerinden edilmemesi için Barış Pınarı Harekâtı'nın mutlaka nihayet erdirilmesi şart, dedi.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler Daha Gelişecek.

Akay, Türkiye ve Ürdün arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesi için çabalarımız devam edecektir. Ürdün Ticaret Bakanı ile bir araya geldik, ticaret hacminin daha artırılması konusundaki görüşlerimizi ifade ettik, dedi.

Amman’da sokaktaki insanların Türkiye'ye olan muhabbeti inanılmaz derecede iyi. Kendimizi adeta Türkiye'nin herhangi bir şehrinde hissettik. Bu durum, bize gelecek adına umut verdi, dedi.

Heyet ayrıca Türkiye Maarif Vakfı tarafından Ürdün'ün başkenti Amman'da kurulan Maarif Öğrenci Yurdunu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) ofisini ziyaret etti.

Amman'daki temaslarını tamamlayan Türk heyeti, 20 Ekim'de yurda döndü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195