Title of a News Article

Akçakaleli çiftçilere müjde…

.

Akçakaleli çiftçilere müjde…
banner206

Akçakale’de DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen çiftçilerle ilgili Ankara’da Bakan Faruk Çelik’in başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantı sonrasında Akçakale’de mağdur olan çiftçilere elektrik verilmesi için karar alındığı öğrenildi.

Akçakale İlçesinde sondajla sulama yapan çiftçilerin DEDAŞ ile aralarında yaşanan bir sorundan dolayı elektrikleri kesilmişti. Bu nedenle sulama yapamayan yüzlerce çiftçinin arazilerinde tarım yapılamaz hale gelmişti.  Bu konuyla ilgili bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Faruk Çelik başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Şanlıurfa Milletvekillerinden Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Kemalettin Yılmaztekin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ile Akçakale İlçesinden giden 150 çiftçi katıldı.

Toplantıda, Akçakale ilçesinde yaşanan bu sorunun çözümü için kesin kararlar alındığı ve bu sorunun kökten çözülmesi için Salı günü Enerji Bakanı ile yeniden bir toplantı yapılacağı öğrenildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, konuyla ilgili Urfastar’a yaptığı açıklamada, Akçakale’de yeraltı sulaması yapan 4 sulama birliği sahasına ait 80 bin dönüm arazide elektrik verilmeye başlandığının müjdesini vererek, “ Yeni sezon öncesi vatandaşın mağdur olmaması için önemli kararlar aldık. Bu kararlara DEDAŞ ve çiftçilerimiz uyacaktır. 2015 Yılı ÇKS destekleme primlerine göre sulama birliklerine ödeme yapılacaktır. Enerji sorununun çözülmesi için Salı günü bir daha bir araya geleceğiz. İnşallah Akçakale ilçesindeki sorunları çözeceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 18:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 8 yıl Önce

SULAMA BİRLİKLERİ ELEKTİRİK BORÇLARINI VATANDAŞ GİBİ ÖDESİNLER. BORÇ SİLME YAPILMASIN. AKSİ TAKTİRDE ADALET SAĞLANMAZ

SIRADAKİ HABER

banner195