Title of a News Article

Akdoğan, rotayı millet çiziyor

 Akdoğan, rotayı millet çiziyor
banner206

Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti.

Başbakan Yardımcı Akdoğan’ı Büyükşehir Belediye binası önünde karşılayan Başkan Güvenç, daha sonra birlikte başkanlık makamına geçerek burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundular.

Başkanlık makamında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan,  son dönemlerde Belediye ve Valiliğin fedakârca çalışmalar yürüttüğünü aktararak, “Kobani’den gelen 200 bine yakın insanı Şanlıurfa, kucağını açtı ve ağırlıyor. Şanlıurfalı kardeşlerimiz ise gerçekten bir emsal ruhu ortaya koyarak gelen insanlara sahip çıktı. Bütün devlet kurumlarımız Belediyelilerimiz Valiliğimizle de gerçekten ilk günden itibaren çok ciddi bir çaba orta koydu. Bütün bu olumsuzluğa ve engellemelere rağmen gelen misafirlerin kimliğini ve etnik kökenini sorgulamadan sadece insan oldukları için ve bütün devletin imkanları ortaya koyarak sahip çıkıyorlar. Suruç’taki son durum hakkında arkadaşlarımızdan gerekli bilgi alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Belediye Başkanımızın dediği gibi devam etmekte olan çözüm süreci ciddi bir umut atmosferi oluşturuyor” dedi.

 

Akdoğan, Rotayı Millet Çiziyor

 Çözüm sürecine bölgeden büyük destek geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Bu süreçte toplumsal destek çok büyük önem gösteriyor. Bizde toplumsal destek, rızayla ve güvenle bu süreci devam ettiriyoruz. Bundan dolayı da toplumun kabul etmeyeceği herhangi bir adım atmayız. Toplumumuzla birlikte yol yürüyoruz, rotayı millet çiziyor. Başkanımızın dediği gibi olumlu bir noktaya ulaşmış durumdayız. Usul ve yöntemlerle mutabakat çalışmaları üzerinde devam ediyoruz. Bu süreç akşamdan sabaha kadar çözülecek bir süreç değil. Ancak yılların birikimi olan bu sorunu çözmemiş için bu güne kadar çok göstererek demokrasi paketleri geçirdik. Büyük yatırımlar yaptık, büyük hizmetler ortaya koyduk ve mesele bir noktaya geldi. Artık çözüm nihai bir noktaya geldi” dedi.

 

Akdoğan, Yeni Süreci Çok Önemsiyoruz

Yeni süreçte 2 parametreyi çok önemsediklerini kaydeden Akdoğan, “Birincisi Kamu düzeni ve güvenliği, ikinci ise bölgedeki bütün aktörlerin, partilerin, deneklerin ve STK’ların hepsinin çözümünün paydaşı ve muhatabı olmasıdır. Bölge halkının meselelerini temel halk ve özgürlüklerini pazarlık konusu yapıyor değiliz; bunların muhatabı bütün bölge insanıdır ve bu meseleleri onlarla konuşmaya devam ediyoruz. Ben bir kez daha Belediye Başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Akdoğan, Hepimizin Başı Sağolsun

Bediüzzaman Said Nursî’nin talebesi Abdülkadir Badıllı’nın vefatından duyduğu üzüntü ve taziyelerini aktaran Akdoğan, Cumartesi Günü İkindi Namazına mutakip cenazesini kaldıracaklarını söyleyerek, “ Sabah Başbakanımızla görüştüm, ailenin ve yakınlarının talepleri çerçevesinde ne gerekiyorsa her türlü düzenlemeyi gerçekleştireceğiz. Hem yakınlarının hem de bizim başımız sağ olsun” şeklinde konuştu.

 

Güvenç, Çözüm Süreci Yeni Bir Döneme Girdi

Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın Şanlıurfa’yı ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Güvenç,  hükümet adına çözüm sürecini yürüten heyetin başında bulunan Akdoğan’ın süreci dirayetle sürdürdüğünü söyleyerek, “Çözüm süreci yeni bir döneme girdi. Bu anlamda da Türkiye’nin en özel kentlerinden biri olan Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Başbakan Yardımcımıza halkımızla birlikte teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çok şükür yeni bir aşamaya geçildi, kamu düzeni herkesin kafasında yer etti. Bunlarında mimarı sizinde bildiğiniz gibi hocamızdır. Umut ediyorum ki bu süreç devam eder. Bu kadim sorundan ülkemiz kurtulur. Kobani’deki yaşanan son gelişmeleri Başbakan Yardımcımıza arz edeceğiz. Bize gösterdiği yakın ilgiye ve sorunun çözümü için gösterdiği destek için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Güvenç, Allah’tan Rahmet Diliyorum

Kentin önde gelen kanaat önderlerinden olan Bediüzzaman Said Nursî’nin talebesi Abdülkadir Badıllı’nın vefatından dolayı üzüntülerini ve taziyelerini dile getiren Başkan Güvenç, “İlimizin Değerli Kanaat önderlerinden Bediüzzaman Said Nursî’nin bizzat talebelerinden Abdülkadir Badıllı hocamız bu gün sabah itibariyle Ankara hakkın rahmetine kavuşmuş ve hakka yürümüştür. Ona Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Badıllı Hocanın talebeleri tarafından defni ile ilgili talepleri Başbakan Yardımcısı Akdoğan’a ileten Başkan Güvenç, “Sayın Başbakan Yardımcımız Sayın Başbakanımızla görüştü şuanda da Badıllı hocanın talebeleri kendileriyle görüşüp taleplerini iletecekler. Allahtan rahmet diliyorum. Bu konuda da Sayın Başbakan Yardımcımızın göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195