Title of a News Article

Akdoğan, Urfa’yı övdü

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Yüzbinlerce Suriyeli mülteciyi ağırlayan Şanlıurfa’yı güzel sözlerle överek, “Şanlıurfa'yı şehir ve halk olarak ödüle layık göstermemiz lazımdı” dedi.

İyilik Ödülleri dağıtım gecesinde konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Şanlıurfalıların misafirperverliğine dikkat çekerek, son 1 hafta içerisinde binlerce Suriyelilere yönelik Şanlıurfalılar tarafından yapılan iyilik hareketinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

“İki günde 150 bin göçmen nasıl ağırlanırmış tüm dünyaya gösteren Şanlıurfa'yı şehir ve halk olarak ödüle layık göstermemiz lazımdı” diyen Akdoğan, “Böyle bir işi ancak büyük ülkelerin, tüm dünyaya yüreğini açarak yapabileceğini, Şanlıurfa'nın da tüm dünyaya bu mesajı vermiştir. Bu iyilik iklimi en son 1.5 milyon Suriyeli göçmeni kabul etmemizde ortaya çıktı. İki günde 150 bin Suriyeliyi kabul etmemizde ortaya çıktı. Güya çok zengin, müreffeh, çağdaş ülkeler kılını kıpırdatmazken; Türkiye 1.5 milyon insana aylardır bakıyor. Biz bunu asli, insani vazife olarak, ahlaki bir duruş olarak görüyoruz. Bunu yapmazsak kendimizden utanırız diye bakıyoruz. Çok zengin olduğumuz için bunu yapmıyoruz” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195