Title of a News Article

Akman'dan Davutoğlu yorumu!...


 AK Parti’nin 99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısının Ankara dışında ilk defa Şanlıurfa’da yapılacak olmasını değerlendiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, “Urfa’mız için bugünler tarihi bir mahiyet arz ediyor” dedi.

Şanlıurfa’da bir dizi temaslarda bulunan Milletvekili Yahya Akman, gazetemizi ziyaret etti. Gazeteci Reşat Uzun ile bir süre görüşen Akman, AK Parti’nin 99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısının Urfa’da yapılacak olmasını değerlendirdi.

Türkiye’de ilk defa genişletilmiş il başkanları toplantısının Ankara dışında bir ilde gerçekleştirildiğini belirten Akman, “Bizim il başkanları toplantımıza o ilin belediye başkanı, o ilin il genel meclis başkanı veya Büyükşehir başkan vekili, gençlik kolları başkanı ve kadın kolları başkanından oluşan bir heyet temsil ediyor. Yani yalnız il başkanları gelmiyor bu toplantıya, onlarla beraber gelecek olan diğer insanları da düşündüğümüz zaman Urfamız açısından tarihi bir günü burada beraber yaşacağız demektir” dedi.

“Başbakanımızın daha önce rehinelerin teslim edilmesiyle beraber kısa bir Urfa ziyareti olmuştu, havaalanına kadar gelip geri dönmüştü” diyen Akman, şunları kaydetti;

“Ama bu sefer hem Urfa’nın problemlerini daha yakın yerinde dinlemek imkanına sahip olacak hem de Suriye’den gelip Türkiye’ye son zamanlarda Suruç’a ağırlıklı yerleşen mültecilerle alakalı bunların burada yaşadığı problemlerini ve durumlarını yerlerinde gözlemek noktasında bir çalışması söz konusu olacak.  Urfamız için bugünler tarihi bir mahiyet arz ediyor. Başbakanımızın ziyareti ile beraber aynı zamanda çok sayıda bakanımızda Urfamızı ziyaret edecek ve bu bakanlarımız kendi görev alanlarına genel konuda ilgili olarak Urfa’mızın meselelerini masaya yatırma imkânına sahip olacaklardır. Urfa’nın ekonomisi, problemleri ve diğer konularla alakalı olarak ciddi bir Urfa çalışması söz konusu olacak. Ben bu çalışmaların öncelikle başarılı geçmesini temenni ediyorum ve bütün misafirlerimize aracılığınızla Urfa’mıza hoş geldiniz diyorum. İnşallah bu gelişleri turizm anlamında da Urfamıza çok ciddi bir katkı sağlayacak. Urfa’yı gelip gören misafirlerimiz Urfa’yı misafirperverliğiyle, güzelliğiyle tarih kokusuyla başkalarına anlatma imkânına sahip olacaklardır ve gün geçtikçe üzerine değer katan Urfamıza artı bir katkı sağlanmış olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 01:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195