Title of a News Article

Alev alev yandı!

Alev alev yandı!
banner206

 ŞANLIURFA’da, makilik alanda başlayan yangın Emniyet Müdürlüğüne ait ormanlık alana sıçradı. Ormanlık alandaki yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, bir itfaiye eri yaralandı.

Şanlıurfa-Gaziantep Karayolu’nun 1’nci kilometresinde bulunan Evren Sanayi Sitesi girişindeki makilik alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Makilik alanda başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyerek Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne ait hatıra ormanına sıçradı. Yoldan geçen vatandaşların ihbarıyla olay yerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına ait çok sayıda itfaiye ekibi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler yol kenarına kadar geldi. Şanlıurfa ve Gaziantep istikametini kullanan sürücüler yoğun duman nedeniyle trafikte ilerlemekte zor anlar yaşadı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.

Olay sırasında yangına müdahale eden bir itfaiye eri ayağının kayması sonucu başını taşa çarparak yaralandı. Yaralı itfaiye eri, hastaneye gitmek yerine arkadaşlarına yardım ederek yangını söndürmeye çalıştı.

İtfaiye ekipleri meraklı vatandaşların yol kenarına park ettiği iki otomobili ise yanmaktan son anda kurtardı. Alevlerin araçlara doğru ilerlediğini fart eden itfaiye ekipleri tazyikli su ile araçların bulunduğu alanda soğutma çalışması yaptı. Yangında yaklaşık bin dönümlük alanın yandığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195