Title of a News Article

Altun; Urfa’da konut sıkıntısı bitecek

 Altun; Urfa’da konut sıkıntısı bitecek
banner206

Maşuk bölgesinde TOKİ tarafından yapılmakta olan konutlar devam ediyor. Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Maşuk Bölgesinde yapımı devam eden TOKİ evlerinin bitmesi durumunda Urfa’da konut sıkıntısının biteceğini söyledi.

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Maşuk’ta yapımı devam eden TOKİ inşaatları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Yaklaşık 3 yıl önce başta Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve o dönemin valisi Celalettin Güvenç'in katkılarıyla başlattığımız konutlarımız 100 tane 2+1 ile 50 tane 4+1 ve 350 tane 3+1  olmak üzere toplam 500 tanedir.

Şu anda bazı konutlar bitme aşamasına gelmişken, bazılarının ise yeni yeni temelleri atılmaktadır. Teslim süresi 18 aydır. Olağan dışı bir şey olmazsa muhtemelen 2015 yılının Aralık ayında teslim almamız gerekiyor” dedi.

Konutların 3+1’lerin 110 ile 120 metrekare arasında olduğunu dile getiren Altun, açıklamasında şunları kaydetti;

“Isı yalıtımlı, her binada çifte asansör var, çocuk parkı, araç parkı,yeşil alanı yaz kış 24 saat sıcak su teşkilatı, ses ve ısıs yalıtımı, vs. modern olmaktadır. burada toplam 3000 konut yapılmaktadır. bunların toplam 500 tanesi üyelerimizindir.

500 tanesi Tüm emekliler derneğinin, 500 tanesi Kamu Şirket personellerinin, 500 tanesi Adliye personellerinin ve kalanları da diger kamu kurumlarındır. Şu ana kadar henüz fiyat, peşinat ve taksitler belli olmamıştır.

Bu konudaki çalışmalar devam etmektedir. Kısa zamanda sonuçlanıp belli olduğu zaman üyelermize bildireceğiz. Bu konutlar bittiği zaman ilimizdeki konut ve kira sıkıntısının da büyük ölçüde gidderileceğine inanıyoruz.

Katkılarından dolayı Üyelerimiz adına Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e, Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalaettin Güvenç'e çok teşekkür ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195