Title of a News Article

Altun’dan Suriyeliler için çağrı

.

Altun’dan Suriyeliler için çağrı
banner206

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Suriyeli esnafların kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa’da son zamanlarda vergi vermeden kayıt dışı çalışmalarda bulunan Suriyeli esnaflar tepki topluyor. Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Suriyeli esnafların kayıt altına alınması gerektiğini söyledi. Altun, kayıtlı esnafların şikayetlerini çözüme ulaştırmak amacıyla Şanlıurfa’da Kurulu bulunan Suriyeliler Rızık Derneğini ziyaret etti.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Suriyeliler Rızık Derneği Müdürü Muaz el Sahab, Türkiye halkına ve Şanlıurfa halkına kendilerine kucak açtığı için teşekkür ederek, “Burada kuruluş amacımız işsiz Suriyelilere iş, İş arayan iş adamalarına da işçi bulmaktır. Bir nevi İŞKUR gibi çalışıyoruz. İşçiden veya işverenden hiçbir ücret talep etmeden Allah rızası için yapıyoruz,  Mehmet Altun Başkanın söylediği konuda tanıdığımız Suriyelilere Maliyeye, Esnaf sicile ve Odaya kayıt olmalarını söyleyeceğiz. Derneğimize yaptıkları ziyaretten dolayı Mehmet Altun'a ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

 

Altun: Şimdi kayıt yapılıyor

Daha sonra Yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ise, şunları kaydetti;

 "Hepiniz burada misafirimizsiniz, başımızın üstünde yeriniz var. Hele hele bu derneği kurarak çok önemli bir iş yapmaktasınız, çok sevindik, Allah hayrınızı kabul etsin. Kayıtlı üyelerimizin kayıtsız çalışan Suriyelilerden sıkıntıları var önceleri resmi kayıt yapılmıyordu, şimdi yasa çıktı Maliyeye, Esnaf sicile ve Odaya kayıt yaptırmak artık mümkündür gelip kayıt olurlarsa Böylece hem esnaflar arasında haksız rekabet önlenmiş olur. Hem de ileriki tarihlerde savaş bittiği zaman ülkesine dönmek isteyen Suriyeli vatandaşlar buradaki vergi ve oda kayıtlarını Suriye'ye nakil ederek Suriye'nin Bağ-kur ve SSk'sından emekli olabilirler" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195