Title of a News Article

Antalya'dan döndüler

Antalya'dan döndüler
banner206
 Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) heyeti, bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulunmak, GrowtechEurasia 2014 Fuarını ziyaret etmek üzere gittiği Antalya’dan döndü.

Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Başkan Yarımcısı Necati Tataş, Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Başkan Yardımcıları Halil Akkaya ve İbrahim Uludağ’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişilik ŞUTSO heyeti, 05-08 Aralık 2014 tarihleri arasında Antalya’ya düzenlenen teknik gezi ve fuar  ziyaretini tamamlayarak Şanlıurfa’ya döndü. Gezi dönüşünde bir değerlendirme yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Gezi Heyeti Başkanı E. Sabri Ertekin, gezinin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

 

Heyetin ilk durağı ATSO oldu

Antalya’ya gelen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’nden oluşan 40 kişilik heyet, ilk olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin ve Meclis Başkanı İbrahim İletmiş’in başkanlığındaki heyeti, ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İssi, Erol Erkan ve Osman Avşaroğlu ağırladı. Antalya’nın ekonomik ticari ve sanayi potansiyelleri hakkında bilgi veren Davut Çetin, “Şanlıurfa ile deneyimlerimizi paylaşmak için her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

 

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin de Şanlıurfa’nın turizmde ve tarımda büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Özellikle bu iki sektörde Antalya’nın deneyimlerinden yararlanmak istediklerini ifade eden Ertekin, “Antalya ile turizmde ve tarımda işbirliği yapmak istiyoruz. Antalyalı yatırımcıları kentimize davet ediyorum” dedi.

 

İkinci ziyaret sera ve paketleme tesisine yapıldı

ŞUTSO heyeti Antalya'ya gerçekleştirilen teknik gezinin ikinci günü Her türlü yaş, kuru, dondurulmuş sebze, meyve, çiçek, bakliyat, hububat, tarımsal, ürün imalatı, üretim, işleme, paketleme hizmetlerinin yapıldığı Birleşik Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ firmasına bir ziyaret gerçekleştirilerek sera ve paketleme tesisinde incelemelerde bulundu.

 

Fuar ziyaretindeişbirliği çalışmalarında bulunuldu

Heyet, Sera ve Paketleme tesisinde incelemelerinin ardından üçüncü ziyareti EXPO Center’de düzenlenen GrowtechEurasia 2014 Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarınagerçekleştirdi. Tarım Makinaları ve Hayvancılık özel bölümü, Sera, Tarım Teknolojileri ve Ekipmanları, Sulama Sistemleri, Tohumculuk, Fidecilik, Fidancılık, Peyzaj ve Organik tarımla ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetler ziyaretçilere sunulduğu fuarda ŞUTSO Meclis Üyeleri, tarımsal ürün ve ekipmanları yakından inceleme fırsatı buldu. Bazı Meclis üyeleri de yapacakları tarımsal yatırımlar konusunda işbirliği çalışmaları yaparak üretici firma yetkilileri ile yakın temaslarda bulundu.

 

ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Gezi Heyeti Başkanı E. Sabri Ertekin, gezinin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek gezi ile ilgili şu değerlendirmede bulundu“Gerçekleştirilen fuar ve teknik gezinin, üyelerimizin ihracat bağlantıları kurabilmesi, yurtdışı firmalarla işbirliği imkânları yakalayabilmesi ve yeni yurtdışı pazarları hakkında fikir sahibi olabilmeleri açısından çok verimli geçtiğine inanıyorum. Bu organizasyonla gerçekleştirdiğimiz fuar ziyareti ve iş görüşmeleri, Meclis Üyelerimizin yeni yatırımlarına ve ticari bağlantılarına önemli bir zemin teşkil edeceğini düşünüyorum. Her geçen gün gelişen Şanlıurfa'da iş hacminin ve potansiyellerin artırılması için ŞUTSO olarak elimizdengeleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195