Title of a News Article

Araç sahiplerine üzücü haber!

Araç sahiplerine üzücü haber!
banner206
Dolandırıcılar yeni yöntemler geliştirilmeye devam ederken, Emniyet yetkilileri bu konuda vatandaşları uyarıyor.

Haber: Paşa BENZER

Dolandırıcıların son yöntemlerinden biri de trafikte gördükleri bir aracın plakasını kopyalayarak rehin, haciz ve hırsızlık yöntemlerinde kullanmaları oldu. Alınan bilgiye göre, dolandırıcılar gözüne kestirdikleri bir şahsın araba plakası, ruhsat ve kimlik bilgilerine ulaşıp bunları kullanarak vatandaşları mağdur ediyorlar. Herhangi bir şahsın bilgilerine ulaşan dolandırıcılar, sahte evraklar düzenleyip kimlik, ehliyet, ruhsat ve araç plakalarının ikizini yapıyor. Daha sonra harekete geçen dolandırıcılık çeteleri bunları kullanarak vatandaşları dolandırıyorlar.

 

İKİZ PLAKA NEDİR?

İkiz plaka sizin aracınızın aynı modelinde aynı renginde ve aynı özellikler başka bir arabanın başka bir şehirde kullanılmasıdır. Örneğin siz Şanlıurfa’da iken İstanbul trafik bölgesinden tarafınıza yani plakanıza kesilmiş bir ceza ortaya çıkabilir. Bu demek oluyor ki arabanızın plakası ikiz yani sahtesi mevcut.

 

SATIN ALACAĞIM ARACIN PLAKASININ SAHTE VEYA İKİZ PLAKA OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIM?

www.egm.gov.tr ve www.trafik.gov.tr internet adreslerinden plaka sorgulanmak suretiyle araca ait marka, model, sahiplik belge tarihi, tescil birimi, rengi, cinsi bilgileri ile araç dosyasında rehin, haciz vb. şerhler bulunup bulunmadığı ve aracın çalıntı olup olmadığı bilgileri görülebilmektedir. Araca ait tescil belgesi üzerindeki bilgiler ve internetteki bilgiler karşılaştırılmak suretiyle ayrıca, araca ait trafik tescil belgesinde belirtilen motor ve şase numaraları ile araç üzerindeki motor ve şase numaraları karşılaştırılmak suretiyle plakanın gerçekte bu araca ait olup olmadığı anlaşılabilir. Bunun yanında, araç plakaları üzerinde, ilgili trafik tescil kuruluşu ile plakayı basan şoförler odasının mührü olmak üzere iki ayrı mühür bulunması gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195