Title of a News Article

Aracı olanlar bu habere dikkat!

 Aracı olanlar bu habere dikkat!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilk UKOME(Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Toplantısını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı’nın başkanlığında gerçekleştirdi.

UKOME; Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ulaşım ve Trafikle ilgili birimlerin amirleri ile Şoförler Odası Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, trafik ve park konusunda alınan kararların yürürlüğe gireceğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Karıkçı, toplu taşımayla ilgili alınan kararları da açıkladı.

Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, yoğun bir gündem ile toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geçen ay UKOME alt komisyona havale edilen raporlar ile çeşitli kurumlardan gelen, gündeme alınması gereken konular ve ulaşım daire başkanlığımızdan gelen konuları kurulumuzla beraber karara bağladık. Kamuoyu için önemli olan bazı caddelerde Parkomat uygulamasına geçilmesi ile ilgili kararlar;  Bahçelievler 4., 2. ve 9. Caddeler’de; Eski Valilik, SGK ile Ticaret ve Sanayi Odasının önünde, Şehitlik Caddesinde, İpekyol Caddesinde, Cengiz Topel Caddesinden ve Abide Kavşağı’na kadar bu uygulamayı başlatacağız. Parkomat uygulamaları daha çok Büyükşehir Belediyesi açısından gelirden çok bu bölgelerdeki yoğun parkları önlemek ve disipline etmek, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek içindir” dedi.

Toplu taşıma ücretlerinin artırılmasına istinaden UKOME kurulunun, kentin farklı noktalarında ulaşımını değerlendirerek fiyat artışlarının şu anda uygulanmaması yönünde karar alarak, sadece yeni açılan Çamlıdere ve Akziyaret hattı için yeni bir tarife belirledik. Siverek, Birecik ve Viranşehir ilçelerindeki Şehir içi toplu taşımaya yönelik ücretlerin rehabilite edilmesi tam 1 lira 10 kuruş olacak şekilde karara vardık. Mevcut taşıma güzergahlarında araçların ihtiyacı karşılamaması bunun üzerine 25 yeni Toplu taşıma aracının ek olarak tahsis edilmesine; Çamlıdere, Abdurahman Dede, Akziyaret, TOKİ ve Maşuk güzergahlarına takviye ek araçların verilmesinin kararını aldık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195