Title of a News Article

Arap Meydanı ismi resmiyete kavuştu

Arap Meydanı ismi resmiyete kavuştu
banner206

Eyyübiye Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin Meclis Başkanlığını yaptığı oturumda, iki önemli karar alındı.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk ayını geride bırakan Eyyübiye Belediyesi, bugün Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda önemli kararlar alınarak oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Mayıs Ayı Olağan toplantının ilk oturumu alınan yoklama ile başladı. Ardından gündem maddelerine geçildi. Eşitlik Birimi ve 4 Kişilik Belediye Meclisi ihtisas komisyonu kurulması için üyelerinin oylarına sunularak karara bağlandı. Bir diğer gündem maddesi, birim müdürlüklerinin çalışma yönetmeliği ile ilgili oldu. Bu madde de meclis üyelerinin oylarına sunularak ilgili komisyonlara havale edildi.

Son gündem maddesi ise meclis üyelerinin yazılı ve sözlü önergeleri oldu. Arap Meydanı olarak bilinen yalnız resmiyette Türk Meydanı olarak geçen meydanın adı meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile Arap Meydanı olarak kabul edildi.

Bir diğer yazılı önerge ise madde bağımlıları ile ilgiliydi. Meclis Başkanlığını Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin yaptığı oturumda, madde bağımlıları ile ilgili olan yazılı önergede meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Önerge, oy çoğunluğu ile Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edildi.

Gerçekleşen Eyyübiye Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Olağan toplantısı sonrası bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘Mayıs Ayı Olağan toplantımızı bugün gerçekleştirdik. Burada soru önergesi şeklinde AK Parti grubundan gelen önergemiz vardı. bu önergede özellikle Arap Meydanı olarak bilinen fakat resmiyette Türk Meydanı olarak geçen Mahallenin adı, tekrar Arap Meydanı olarak öneri geldi ve meclisimizin onayına sunduk. Oy birliği ile de Arap Meydanı olarak karar çıktı, orada yaşayan insanlarımıza ve hepimize Hayırlı uğurlu olsun. bir diğer husus madde bağımlıları ile ilgili, buda ilçemizde çok ciddi bir sıkıntı, Urfa’mız için büyük bir sıkıntı, bu konuyu da çevre ve sağlık komisyonuna havale ettik. bununla ilgili alınması tedbirleri de raporları da alıp meclisin oylarına sunacağız. Sonrasında ilgili kurumlara gönderip takibinin yapılmasını sağlayacağız.’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195