Title of a News Article

Artık uçaklarda Şanlıurfa izlenecek!

Thy yönetimi Urfa için toplanıyor. Toplantıda Urfanın Uçak seferleri ve yeni hatların eklenmesi ele alınacak.

Şanlıurfa'da bulunan Türk Hava Yolları Başkanı Hamdi Topçu'dan sevindirecek bir haber geldi. Topçu, Şanlıurfa’nın tanıtım CD’sinin uzun uçuşlarda dünyada seyahat eden tüm yolculara izletileceğini söyledi. Ayrıca THY'ye ait bir uçağa da Göbeklitepe ismi verileceği bildirildi. 

Cumartesi günü yapılacak olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu toplantısı için Şanlıurfa’da bulunan THY Başkanı Hamdi Topçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir toplantı gerçekleştirdi. Şanlıurfa’nın uçak seferleri ve tanıtımını konusunda yapılacak çalışmaların konuşulduğu toplantıya; AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, mehmet Akyurek Seyit Eyyüpoğlu, Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman  Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tepe,Akparti il Başkanı Yusuf Eğilmez  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ve Gazeteci Reşat Uzun katıldı.

Basın kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Çelik, “Türk Hava Yolları Başkanı Hamdi Bey’e Urfa’nın hava ulaşımı sorunlarını çözme noktasında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.  Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, THY Başkanı Hamdi Topçu ve Yönetim Kurulu üyelerine aktardılar. Yarın gerçekleştirilecek olan yönetim kurulu toplantısında inşallah Şanlıurfalıların gerek Ankara uçuşları gerek İstanbul, İzmir ve önümüzdeki dönem için Antalya uçuşları konusunda inşallah bazı önemli kararlar alacaklar” dedi.

 

THY’den Urfaspor’a destek istendi

Şanlıurfa’nın bir tarım ve turizm şehri olarak Dünyaya tanıtılması konusunda THY Yönetiminden taleplerinin olduğunu belirten Çelik, “Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Şanlıurfaspor’a THY’nin destek vermesini istendi” diye ifade etti.  

Daha sonra açıklamada bulunan THY Başkanı Hamdi Topçu ise, Türk Hava Yolları Yönetiminin Urfa’da yarın sabah toplantı yapacağını belirterek, “Toplantımızın birinci gündem maddesi Şanlıurfa olacak. İnşallah Urfa ile ilgili hayırlı kararlar alacağız” diye ifade etti.

 

“Göbeklitepe ismini uçağa vereceğiz”

“Bu akşam yaptığımız görüşmeler neticesinde özellikle tarihi ve turistik yerleri olan Şanlıurfa’nın tanıtımına nasıl bir katkı yaparız konusunda görüş alışverişinde bulunduk” diyen Topçu, açıklamasında şunları kaydetti;

“Bu konuda yakında Urfa’nın tanıtımı için Uluslar arası basını Urfa’ya getireceğiz. Aynı zamanda Göbeklitepe isminin bir uçağımıza verilmesi noktasında talepte bulunuldu. Bunu da olumlu karşıladık. İnşallah yeni gelecek uçaklarımızın birine Göbeklitepe ismini vereceğiz. Bunun yanında önemli bir semtin ismini daha bir uçağımıza vereceğiz.

Ankara ve İstanbul uçuşları konusunda, çapraz uçuşlar konusunda görüşalışverişini yaptık. Yarınki yönetim kurulu toplantımızda bu konuları görüşeceğiz. İnşallah Urfalıların seveceği kararlar alırız ve aynı zamanda Türk Hava Yollarının da zarar etmeyeceği bir yönde çözüm buluruz.

Şanlıurfa’nın 1 saatlik tanıtım Cd’sini uzun uçuşlarımızda dünyada seyahat eden bütün yolcularımıza izlettireceğiz.” 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 00:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Behçet
Behçet - 9 yıl Önce

Gelmişken Antalya ya direk uçuş sözü alınsa çok iyi olur

SIRADAKİ HABER

banner195