Title of a News Article

Aşçılar şampiyonası başladı...

.

Aşçılar şampiyonası başladı...
banner206
Eyyübiye Belediyesi ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (Taşpakon), işbirliği ile 25-27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası bugün başladı.

Karaköprü Aquapark’da düzenlenen yarışmanın açılışına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ferit Dağdeviren, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abuzer Pınar, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Başkan Ekinci, amaçlarının Şanlıurfa yemeğini tanıtmak olduğunu belirterek, “Urfa mutfağı Gaziantep yemeklerinden daha üstündür. Bu yarışmadaki amacımız da Urfa yemeklerini herkese tanıtmaktır” dedi.

Üç gün sürecek olan yarışmaya 400 yarışmacının katılması bekleniyor. Yarışmaya katılan aşçılar, bugün hünerlerini sergilediler. Pazar günü yapılacak gala yemeğinde jüri üyeleri birinciyi seçecek.

En iyi üniversite ekip yarışmasında Süleyman Demirel, Harran, İstanbul Gelişim, Alanya Hamdullah Emin Paşa, Kilis 7 Aralık, Dicle ve Adıyaman Üniversiteleri yarışırken, en iyi meslek lise ekip yarışmasında Yahya Kerim Onat, Van Vestel Metal, Erciyes Metal, Yozgat Zübeyde Hanım, Çorum Bahçelievler, Evliya Çelebi, Şanlıurfa Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yarışacak.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195