Title of a News Article

Aşevi, rekor sayıya ulaştı

 Aşevi, rekor sayıya ulaştı
banner206

Şanlıurfa’da 21 yıldır maddi durumu iyi olmayanlara yardım yapan Gönüllü Kuruluşlar Aşevinin, bugüne kadar yaklaşık 75 Milyon 700 Bin kişiye kuru gıda, giyim ve sıcak yemek yardımında bulunduğu öğrenildi.

1993 yılında 5 gönüllü işadamının girişimleriyle kurulan aşevi, yaz kış demeden kuru gıda, giysi ve yemek yardımlarına devam ediyor. Haşimiye Meydanı semtinde Avukat Halit Şevki Kaplama öncülüğünde emekli işçi Abdulaziz Kutluay, serbest muhasebeci Mehmet Baki Özmen, Din Görevlileri Dernek Başkanı Ali Topal, Şanlıurfa Radyo Televizyonu Genel Müdürü Bekir Şirinoğlu'nun destekleriyle 21 yıl önce Ramazan ayında 50 aileye yardım için kurulan aşevi, bugünlerde binlerce kişinin umudu oldu. Maddi durumu iyi olan iş adamları, kurumlar ve duyarlı vatandaşların desteği ile hizmetlerini sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Aş Evi, yardıma muhtaç olan fakir, yetim, yoksul, mahkum ailesi ve şehit ailelerine yardımda bulunuyor.

Gönüllü Kuruluşlar Aş Evi Yöneticilerinden Aziz Kutluay, yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada,  “Şuanda 21. Yılı bitirmiş durumdayız, Mart ayında ara veriyoruz Mart, Nisan, Mayıs aylarında burada bakım yapılıyor. Burada yardım alan arkadaşlar işe gidiyorlar ve Haziran ayında tekrardan sıcak yemek yardımları verilmeye başlanıyor” dedi. 

Gönüllü Kuruluşlar Aş Evine yapılan yardımlar sayesinde günlük 10 Bin kişiye sıcak yemek verdiklerini dile getiren Kutluay,  “21 yılı Mart ayında geride bırakıyoruz, bunun ayrı gururunu yaşarken bize şimdiye kadar destek olan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gönüllü Kuruluşlar Aş Evine yardımlar kent genelinden, ilçelerden, iş adamlarından, esnaflarımızdan ve en önemlisi de bizi görüp yardıma muhtaç ailelere yardım eden duyarlı insanlar var il dışından buraya kadar yardım gönderiyorlar. Bize 21 yıl boyunca desteğini esirgemeyen tüm herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195