Title of a News Article

Aşiret düğünü böyle olur...

.

Şanlıurfa'da Hubeyti  aşiretlerinin düğünü uzun süre konuşulacak.  Ak Parti Şanlıurfa il yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Akay' ın kardeşinin evlendiği düğünde ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan sahne aldığı düğünde, siyaset, iş ve Aşiret liderlerini bir araya getirdi. Gelin ve damadın düğün alanına gelmesiyle birlikte  silahlar susmadı. Tabanca ve pompalı silahlar  havaya ateş açanlar, davetlilere heyecan verdi.

Şanlıurfa'da Hubeyti aşiretinden inşaat mühendisi İbrahim Akay, hayatını Halime Aslıhan ile birleştirdi. Zeynep Mahallesi'nde yapılan düğüne düğüne AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Ak Parti il Başkanı Bahattin Yıldız, eski il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İş adamı Hadi Altun, ziraat odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Altun, çok sayıda iş adamı, aşiret temsilcileri ve  davetliler katıldı.

Düğün Resmi nikah töreni ile başladı. Harran BelediyeBaşkanı Mehmet Özyavuz'un kıydığı nikâhta genç çiftlerin nikah şahitliklerini ise Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, il Başkanı Bahattin Yıldız, eski il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, iş adamı Hadi Altun ve Ziraat odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu yaptılar. Nikahın ardından ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan sahne aldı.

Boş alanda düzenlenen düğünde davetliler; şarkıcı İzzet Yıldızhan'ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti.

Düğün alanına gelin ve damadın gelmesiyle birlikte davetliler, tüm uyarılara rağmen oturduğu masalardan tabanca ve tüfeklerle havaya peş peşe ateş açtı. Dakikalarca açılan ateş, bazı davetlilerin de korkmasına neden olurken, şans eseri yaralanan olmadı.

ÇOCUKLAR SÜNNET OLDU.
Akay ailesinin muhteşem düğününde sünnet olan çocuklarda vardı. Ali İhsan Akay' ın çocukları Abdülbaki, hüseyin, Numan ve Ahmet Sünnet olurken. Sünnet olan çocuklara ise  Erkan Akdoğan,İhsan Sezer ve Halid Karataş kirve oldular.


Aşiret düğünü için davet edilen misafirler için yöresel yemekler ikram edildi.

Damadın abisi iş adamı Ak Parti Şanlıurfa il yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Akay Düğüne katılan herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2018, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195