Title of a News Article

Asker teyakkuza geçti

Suruç'a yine havan topu mermisi düştü, TSK karşılık verdi!

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 Kobani'den IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmalar sürerken, Suriye tarafından saat 14.20 sıralarında atılan bir havan topu mermisi Türkiye sınırına yaklaşık 2 kilometre mesafede boş araziye düşerek patladı. Kimsenin yaralanmadığı olay, gün içerisinde 3'üncü kez tekrarlanması sınır hattında paniği artırdı.
Öte yandan HDP'nin çağrısı ile IŞİD'in hedefindeki Kobani'ye destek için başlatılan direniş nöbeti için aralarında HDP'li milletvekili ve belediye başkanlarının da olduğu yüzlerce kişi sınır hattında toplandı. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında toplanan ve daha sonra yürüyerek sınır hattına giderek burada insan zinciri oluşturan kalabalık, güvenlik güçlerinin yaptığı anonsların ardından dağıldı. Ancak daha sonra bu kez sınır hattına yakın bir bölgede yeniden toplanan kalabalığa dağılmadıkları gerekçesiyle güvenlik güçlerince biber gazı bombalarıyla müdahale edildi. Yüzlerce kişinin etkilendiği müdahale sırasında yaralanan bir kadın ise Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından otomobille hastaneye götürüldü. Uzun süren müdahale sırasında kalabalıkta bulunan bazı kişilerin ise güvenlik güçlerine taş attığı görüldü. Müdahale, kalabalığın sınır hattından uzaklaştırılması ile sona erdi.

KOBANİ'DEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Günlerden bu yana Kobani'yi hedefleyen IŞİD militanları, öğle saatlerinde havan topları ile saldırısını sürdürdü. İlçe merkezinde meydana gelen patlamaların ardından oluşan duman Türkiye tarafından da görülüyor. Öğle saatlerinde Suriye tarafından atılan ve Türkiye tarafına düşen havan topu mermisinin parçaları gazetecilere gösteren bölgede bulunlar duruma tepki gösterildi.

PATLAMALAR KORKUTUYOR 

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçler arasındaki çatışmalar sürüyor. Çatışmalar sırasında sık sık ateşlenen havan topu mermileri sınır hattına ve Kobani'nin iç kesimlerinde patlamaya devam ediyor. Patlama sırasında oluşan gürültü ve ardından yükselen dumanlar sınır hattında bulunanları tedirgin ediyor

SURUÇ'A DÜŞEN HAVAN MERMİLERİNE TSK KARŞILIK VERDİ 

Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa Suruç'a dün düşen 2 havan mermisine angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye-Suriye sınırının 1.400 metre Türkiye tarafına, Mertismail Köyü'nün 950 metre kadar kuzeyinde yol kenarında boş araziye düşmüştür. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiştir."

Diğer düşen havan mermisinde ise 3 kişinin yaralandığını açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, "Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye-Suriye sınırının 525 metre Türkiye tarafına, Alanyurt Köyü'nün 50-100 metre kuzeyindeki bir eve düşmüştür. Olayda biri kadın, ikisi erkek olmak üzere üç sivil vatandaş hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personel, Suruç Devlet Hastanesinde ayakta yapılan tedaviyi müteakip taburcu olmuştur. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiştir" ifadelerine yer verdi. 

TSK TANKLARI SINIR HATTINDA KONUŞLANDIRILDI 

Suriye’nin Kobani kentinden art arda Türk topraklarına havan mermisinin düşmesinin ardından TSK'ya ait çok sayıda tank ve zırhlı araç sınır hattında konuşlandırıldı. Namluların Suriye sınırına döndüğü Mürşitpınar bölgesinde askerlerin bekleyişi de devam ediyor. Sınır hattında gerginliğin yaşanması üzerine güvenlik güçleri sınır hattına kimsenin yaklaşmaması için tedbir aldı. Öte yandan Kobani'de devam eden çatışmalar nedeniyle de sık sık patlama sesleri duyuluyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195