Title of a News Article

Atilla yakalatana ödül vaat etti

Atilla yakalatana ödül vaat etti
banner206
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde konvoyu bombalı saldırıya uğrayan Belediye Başkanı Menderes Atilla, saldırının PYD-PKK işbirliği ile gerçekleştirildiğini söylerken, bombayı patlattığı belirtilen Suriyenin yakalanması için yardımcı olanlara ödül vaat etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği miting ve iftar programının ardından ilçeye dönen Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanı Menderes Atilla ve konvoyu, girişte bombalı saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından çalışma yapan polis ekipleri, 6 kişiyi gözaltına alarak yakalamış, olayın ardından kaçtığı tahmin edilen ve resmi basına dağıtılan Ahmet Hasan Derviş'in yakalanması için çalışma başlatmıştı. Yakalanan şahıslar çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, Suriye uyruklu Derviş'in araması ise sürdürülüyor. 
Başkan Atilla, olası saldırılara karşı güvenlik güçleri, köy korucuları ve özel güvenlik görevlilerinden oluşan çok sayıda koruma ordusu tarafından korunurken, ilçede gerginlik nedeniyle yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Bölgeye Akrep, TOMA ve zırhlı araçlar ile Özel Hareket ekipleri de bölgeye takviye yapıldı. Kamu binalarını koruyan güvenlik güçleri sokaklarda seyir halinde bulunuyor. Başkan Atilla, bombalı saldırı akşamı yaşadıklarını İHA'ya anlattı. 10 otobüsü havaya uçuracak bomba olmasına rağmen Allah'ın yardımıyla saldırıdan kurtulduğunu belirten Atilla, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"İlçenin girişinde bir koruma aracım önde, bir koruma aracım arkada, ben de ortadaydım. Benimle birlikte Başbakan Erdoğan'ın mitingine gelen insanlarla birlikte 8-10 araç vardı konvoyda. Beraber iniyorduk. O esnada büyük bir patlama hissettik. Tabi bu sürpriz olmadı, bekliyorduk. Böyle bir patlama olacağını ben de koruma ekibim de bekliyorduk. Hepimiz çok soğukkanlı davrandık. Koruma araçlarındaki arkadaşlar hemen araçlarını terk ettiler. Çevreyi güvenlik çemberine aldılar. Ne bende, ne de korumalarımda zerre kadar korku, heyecan yada panik olmadı. Koruma müdürüm beni, hemen karşıdaki petrol istasyonunu içerisine aldı. Bir kaç el silah sesi duyduk. Bize silah sıktılar. Bizimkiler de karşılık verdi. 3 tane polis memuru hafif yaralandı. Bir de akrabalarımdan olan ve koruma aracının şoförü de hafif yaralandı. Bugünkü açıklamalara göre 6 kilo TNT kullanmışlar. Bu 6 kilo TNT 10 otobüsü uçuracak, düzeyde. Zaten yolun öbür karşısındaki galeriyi falan uçurmuş. Paramparça etmiş. Benim arabamda hasar oluştu ama içindekilerde, bizde hiç bir şey yok. Bunun da Allah'ın zırhı ve koruması altında olmamızdan kaynaklandığı biliyoruz. Çünkü, Allah'a peygamberimize ve dinimize inanıyoruz. Canı Allah verir, ancak yine Allah alır. Allah'ın dışında kimseye güvenip de, inancım da yok. Doğru yolda olduğum için, bana zulüm ettikleri için Allah bana o gece, bu mucizeyi yaşattı. Yardımcı oldu. Biz yine doğru bildiğimizden şaşmayacağız."

Saldırının sadece kendisine değil ilçe halkına yapıldığını belirten Atilla, "Bunu yapanların, yaptıkları yanında kar kalmayacak. Onları hem hakka, hem halka havale ediyorum. Ben 18 bin oy almışım. Beni bombaladıklarında aslında 18 bin insanı bombaladılar. 76 milyon türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarını bombaladılar" dedi. Saldırıyla kendisinin istifa etmeye zorlandığını belirten Başkan Atilla, istifa etmeyeceğini açıkladı. Başkan Atilla, "Burada demokratik bir seçim oldu. Seçimi kazandık. Yok illa burası efendim, Kürdistanmış da, yok istifa edecekmişiz de, bilmem ne yapacakmışız. Kesinlikle istifa da etmiyoruz. Görevimizin başındayız. Bombalamanın ertesi günü ben görevimin başındaydım" diye konuştu.

IRÇILIK İDDİASINA CEVAP
Belediye Başkanı Atilla,kendisinin ırkçılık yaptığını ileri sürülerek, bölgede Kürt-Arap savaşı çıkarmaya çalışıldığını kaydetti. Atilla, "Burada Türk Arap savaşı çıkarmaya çalışıyorlar. Burada Kürtlerle Araplar, kardeştir. Aralarında hiç bir problem yok. Benim 15 meclis üyem var. 15'inden 11'i Kürt kardeşimdir. Bende Irkçılık olsa, Kürtçülük, Arapçılık yapsam, 15 meclis üyemden 11'i Kürt olmaz. Yada ben ırkçılık yapsam 11 meclis üyesi gelip, meclis üyem olmaz. Hepimiz Müslümanız. Kelimeyi şehadet getiren tüm müminler kardeştir. Ben şuan oruçluyum, namaz kılıyoruz. Irkçılık yapacaksak, o namazın, orucun anlamı kalmaz. Ben ırkçılık yapmıyorum. Yapanları Allah'a havale ediyorum."

"BENİ HEDEF GÖSTERDİLER"
Başkan Atilla, Ceylanpınar eski Belediye Başkanı İsamil Arslan'ın kendisini tüm Kürt dünyasına hedef gösterdiğini kaydetti. Kendisinin Kürt olmayan tüm örgütlere silah taşıdığı yönünde söylentiler de çıkardığını vurgulayan Başkan Atilla, "Bunlar seçimden önce de beni tehdit ediyorlarlardı. Eski belediye başkanı İsmail Arslan beni hedef gösterdi. Tüm Kürt dünyasına beni, sanki Kürt düşmanıymışım gibi lanse etti. Geçmişte Rasulayn kentinde Beşer Esad güçleri ile Özgür Suriye ordusu ile savaşırken, milisler bizle fotoğraf çektirdiler. Aradan geçen 8 ay, bir yıl sonra, PYD ile Özgür Suriye ordusu savaştı. O zaman PYD yoktu. Bir yıl sonra vicdanı olmayan İsmail Aslan bir yıl önce çekilmiş fotoğrafı yeni çekilmiş gibi lanse etti. El Nusra'cılara, sözde başbakan bana silah gönderiyormuş da ben de El Nusra'ya gönderiyormuşum. Arkasından başka bir örgüt çıktı, El Nusra'nın modası geçti, beni o örgütten yaptılar. Şimdi İŞİD çıkmış, daha demediler ama şimdi de İŞİD'di diyeceklerini bekliyorum. Hepsini Allah'a havale ediyorum. Başıma gelenlerin müsebbibi eski belediye İsamil Aslan'dır. Yargıya başvurularımız olmuştur. Bakacağız hep beraber göreceğiz. Menderes Atilla çok sabırlı bir insandır. Hazreti Eyyüb'ün sabrından onda var. Sabırlıyım, Allah büyüktür, Allah kerimdir. Taşlar yerine oturacak" dedi.

FİRARİYİ YAKALATANA ÖDÜL VAADİ

Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alınması, birinin de yakalanamamasını değerlendiren Atilla, olayın asıl failinin Suriye uyruklu Ahmet Hasan Derviş olduğunu ifade etti. Zanlının cebinde resmini taşıyan Başkan Atilla, aranan Ahmet Hasan Derviş'in yakalanmasında yardımcı olacaklara ödül vaat etti. Mahkemeye çıkartılan ve serbest bırakılan 6 kişiden 2'sinin Ceylanpınar, 2'sinin Akçakale, 2'sinin ise Suriyeli olduğunu söyleyen Başkan Atilla, ödül açıklamasını şöyle yaptı:
"Firari olanın da bende fotoğrafı var. Suriye uyruklu. Bunu tanıyan, bilen varsa, İnsanlık namına bize bilgi versin. Emniyete, bana bilgi versin. Kimdir, nerede görülmüş. Eşkalı belirlenmiş ama ismi, cismi tam olarak belirlenememiş. Kardeşiniz Menderes bonkördür. Kim bana bildirirse, maddi olarak, benden karşılığını bulur. En azından cezasını çekmesi için güvenlik kuvvetlerine, kanuna, emniyete teslim edelim. Biz kanuna, anayasaya, devletimize saygılı olan insanlarız. Bu şahsın cezaevine girmesi lazım. Ceylanpınarlılar beni tanır. Ben cömert bir insanım. Cömertin eli de tutulmaz. Benimle diyaloğa girebilirler. Bu şahsı bana yakalatan, benden fazlasıyla karşılığını alır. Böyle bir iyilik yapacaklar, adresini, şu tarihte şurada gördüm, şunla birlikteydi gibi bana yardımcı olacaklar, ben bu kişiyi nasıl ödülsüz bırakabilirim. Tahmin ettiklerinden fazla ödülü benden alacaklar. Ceylanpınar halk beni bilir."

"SALDIRI,PKK-PYD İŞBİRLİĞİ İLE YAPILDI"
Atilla, zanlının yakalanması için kendi çabasıyla da araştırma yürüttüklerini kaydetti. Saldırıda Suriyelilerin de yer almasını PKK-PYD işbirliği olarak yorumlayan Atilla, "Kendi araştırmalarımız var. Bombayı yapan, teçhizat eden, düzeneği kuran bu Suriyeli olanmış. Diğerleri de iş birlikçileriymiş. Biri getiren, biri götüren, biri arabayı getiren, biri satan. Bunlar, 7 kişilik bir grup. Bunlara yaptıran da, beni tehdit eden de belli. Bugüne kadar beni tehdit eden PKK, PYD. Bu olayı da yaptıran PKK, PYD işbirliği. Bunlar da onların elemanları yada taşeronları. Ya elemanları, yada da taşeron olarak kullandıkları insanlardır" dedi.
Kendisinin seyit olduğunu ifade eden Başkan Atilla, dedeleri gibi şehit edilmekten ve ölümden korkmadığını ifade etti. Atilla, "Biz, Hz. Peygamberin, Hz. Hüseyin'in soyundan geliyoruz. Biz soy olarak, korkmayız. Kimseden korkmayız. Çünkü, ölüm yok oluş değil, sevdiğine ulaşmaktır. Bizim dedelerimiz, geçmişte, mücadeleler verdi. Geçmişte Hz. Hüseyin Ebu Cehil'e karşı savaştı, mücadele etti. Ebu Cehil'in torunlarına karşı mücadele edip, şehit olursam da ne mutlu bana. Ölümden korkmuyorum. Allah ne yazdıysa o olur. Ben sokaktayım, dışarıdayım. Ben halkla beraberim. Kimseye zulüm etmedik. Kimseye yanlış yapmadık. Tavuğuna kış demedik, namusuna bakmadık. Niye belediye başkanlığı kazanmışım diye, bu kadar baskı, bu kadar çirkeflik, bu kadar oyunlar oynanıyorsa, boyun eğmektense şehitlik şerbetini içmek benim için namustur, şereftir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 15:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfali
urfali - 10 yıl Önce

Başkan yolundan dönme allah yar ve yardimcin olsun

SIRADAKİ HABER

banner195