Title of a News Article

Avrupa standartlarında hizmet veriyor

.

Avrupa standartlarında hizmet veriyor
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilen ve kendi elektriğini üreten  Siverek Atık Su Arıtma Tesisi, ilçeye Avrupa standartlarında hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü bir ilke daha imza atarak, ilçede daha önce yaşanan kanalizasyon atıklarının çevreye verdiği zararları kurmuş olduğu Atık Su Arıtma tesisi ile çevresel sorunları ortadan kaldırıyor.

İlçede mevcut Kolletktör hatlarının yanı sıra; yeni hatların döşenmesiyle yüzde yüz kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak olan tesisi denetleyen ŞUSKİ Genel Müdürü Hamdi Us, projeyi ile ilgili ve diğer sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerle toplantı yaptı.

Genel Müdür Us, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi özelliği de taşıyan tesiste incelemelerde bulunarak, tesisin üretim kapasitesi ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Ayrıca 7 Milyon 144 Bin Avro'ya mal olan ve 2030 yılına kadar İlçenin ihtiyacına cevap verecek şekilde dizayn edilen Siverek Atık Su Arıtma Tesisi; günlük olarak 17 bin m3/gün(metreküp) atık suyu temizlerek elde edilen doğal gazla birlikte tesisin ihtiyaç duyduğu  enerjiyi üretip, Avrupa standartlarında hizmet veriyor.  

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195