Title of a News Article

Avukatlar polisten şikayetçi oldu

.

Avukatlar polisten şikayetçi oldu
banner206

 ŞANLIURFA Barosu, Suruç İlçesi'nde müvekkilinin ifadesine başvurmak isteyen 3 avukata 'kötü muamele' yapıldığı iddiasıyla polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa Barosu'na kayıtlı avukatlar Müslüm Baran, Selim Hartavi ve Harun Kaplama, Suruç'ta müvekkilleriyle görüşme isteğine olumsuz yanıt veren polislerin sözlü ve keyfi davranışlarına maruz kaldıklarını iddia ederek Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Şanlıurfa Adalet Sarayı önünde toplanan baroya kayıtlı avukatlar burada basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Açıklama yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, polislerin avukatlara yönelik gerçekleştirdiği keyfi uygulamaları yanlarına kalmayacağını ifade ederek şunları söyledi: "Baromuza kayıtlı meslektaşlarımızın başına gelen olay Suruç Emniyet Müdürlüğü'nde yaşandı. Meslektaşımız Müslüm Baran, Terörle Mücadele Şubesi’nde bir ifadeye katılmak üzere Suruç’a gittiğinde polisin kimlik sorması üzerine kendi kimliğini ibraz etmiş, oradaki polis memuru hızını alamamış kimliğin sahte olup olmadığına bakacağını söyleyerek, 'Bu sen misin, değil misin?' diyerek meslektaşlarımızı küçük düşürmeye çalışmıştır. Kimliğini ibraz etmesine rağmen görevli polis meslektaşımızı ifade odasına almamıştır ve çok sert tavır göstermiştir. Meslektaşlarımıza yönelik ağza alınmayacak küfür ve hakaretler yapılmıştır. Meslektaşımıza yönelik bu ağır hakaret ve küfür yapan kamu görevlisi kesinlikle terbiyesizlik yapmıştır. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Bir diğer olay ise, avukatımız Selim Hartavi'ye yönelik gerçekleşti. Basit bir trafik kazası için Suruç’a giden meslektaşımız orada gözaltına alınmak istenmiştir. Meslektaşımızın 'Ben avukatım, beni gözaltına alamazsınız' demesi karşısında kirpi diye tabir edilen zırhlı araç olay mahalline gelerek, meslektaşımız neredeyse zorla araca konulmuş ve gözaltına alınmıştır. Savcının kararı olmadan bir avukatın gözaltına alınması asla mümkün değildir. Suruç İlçesi'nde polis memurları keyfi olarak meslektaşımıza karşı onur kırıcı bir davranış içerisine girmişlerdir. Polis memurları hakkında şikayetçi olacağız ve bu yapılanlar o polis memurlarının yanlarına kar kalmayacaktır. Yine 1 ay önce tahliye edilen ve kamuoyunda paralel soruşturması kapsamında gözaltına alınan polis memurlarının avukatlığını üstlenen Harun Kaplama’ya yönelik polislerin ağza alınmayacak hakaretleri meslektaşımızı çileden çıkartmıştır. Bu tür olayların yaşanmaması için bu polislerden şikayetçi olduk."

 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195