Title of a News Article

Avukatlara 5 yıldızlı tesis!

.

 Avukatlara 5 yıldızlı tesis!
banner206

Şanlıurfaspor eski Tesisleri’nin yerine yapılan Şanlıurfa Barosu Sosyal Tesislerinde sona doğru gelindi. 10 Milyon TL’ye mal olacak sosyal tesislerin, Eylül ayında hizmete girmesi bekleniyor. Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, “Sosyal tesislerimiz meslektaşlarımıza ve bütün kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Barosu Sosyal Tesisleri, Urfa Adliye Sarayının Güneydoğu kısmında yer alan Şanlıurfaspor eski Tesislerinin yerinde yapılıyor. 14 Haziran 2014 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da katılımıyla temeli atılan Şanlıurfa Barosu Sosyal Tesislerinin, eylül ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Türkiye Barolar Birliği’nin finansmanı ile yapılan ve 10 Milyon TL’ye mal olacak sosyal tesisler, deyim yerindeyse 5 yıldızlı otel konforundan farksız olacak. 

Yok yok!
5 Bin metrekare kapalı alana sahip olacak sosyal tesiste; kongre merkezi, yüzme havuzu, fitness salonu, fin hamamı, Türk hamamı, 2 adet restoran ve 2 adet kafeterya da yer alacak. Sosyal tesislerde yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinirken, açılışın 1 Eylül'de yapılacak Adli Yıl Açılışında yapılması planlanıyor. 

Delebe: 2-3 Aya kadar bitecek
Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, Urfastar’a yaptığı açıklamada, daha önce Urfaspor tarafından kullanılan binanın arsası ile birlikte Şanlıurfa Barosu tarafından 4 yıl önce satın alındığını belirterek, “ Daha sonra arsamıza bir baro sosyal tesisi yapılması için Türkiye Barolar Birliğine bir yazı yazdık. Yönetim kurulu bu talebimizi değerlendirdi ve Urfa Barosu Sosyal Tesisinin yapılması için bir karar aldı.  Bunun üzerine yaklaşık 2 yıldır inşaat devam ediyor. Baromuz inşallah 2-3 ay sonra yeni ve müstakil bir sosyal tesisine kavuşmuş olacak” dedi. 

“Eşi benzeri yok”
Şanlıurfa Barosuna kazandırılacak bu tesisin Türkiye’deki diğer baroların sahip olduğu tesisler içerisinde eşi olmayan bir tesis olduğunu vurgulayan Av. Delebe, “Bu tesisimiz kongre merkezi, yüzme havuzu, fitness salonu, fin hamamı, Türk hamamı, 2 adet restorant, 2 adet kafeterya ve diğer sosyal donatılarıyla baromuzun ve meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına uzun vadede cevap verebilecek niteliklere sahiptir” diye ifade etti.

Av. Delebe, yakında Şanlıurfa Barosundaki restorant, kafeterya, yüzme havuzu ve diğer ünitelerin ihale usulü ile firmaların işletimine verilmesi konusu gündeme geleceğini dile getirerek, “Biz bununla ilgili olarak işin erbabı, üst düzey hizmet sunan çeşitli işletmelerle iletişime geçerek bu firmaların ihaleye katılmalarını sağlayacağız. Meslektaşlarımızın bu tesisimizden en iyi olanaklardan faydalanmasını sağlayacağız. Bu tesisimizin açılışını inşallah 1 Eylül yeni adli yıl açılış programına denk getireceğiz. Urfa Barosu avukatları layık oldukları bir binada hizmet almaya başlayacaklar. Bu bakımdan Şanlıurfa Barosu Sosyal Tesisleri ve avukat evinin baromuza, meslektaşlarımıza ve bütün kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Delebe, sosyal tesislerin açılışına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri, ülkemizde bulunan 79 ilin baro başkanını, adli ve idari mülki amirlerini davet edeceklerini kaydetti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 11:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Çiftçi
Ahmet Çiftçi - 9 yıl Önce

hayırlı uğurlu olsun avukatlarımıza yakışır.

Nihat Kılıç
Nihat Kılıç - 9 yıl Önce

Bu binanın bugünlere gelmesine vesile olanlara Avukat camiası olarak bir plaket vermemizin doğru olacağı kanatindeyim.Simdiden camiamiz için hayırlı olmasını diliyorum

Mustafa
Mustafa - 9 yıl Önce

Ak sarayı acımasızca eleştiren baroların şimdi beş yıldızlı binalara taşınması ne kadar komik. milleti keriz yerine koymak bu kadar basit mi ne gerek var bu kadar lükse şah şahlığa

Kandemir
Kandemir - 9 yıl Önce

Türkiye barolar birliği yönetim kurulunda olan başkan sabri çepik beyin emeği inkar edilemez türkiyenin en iyi barosunu urfaya kazandıran baskı yapan değer odur..

SIRADAKİ HABER

banner195