Title of a News Article

Ay Işığım’ın hedefi büyük

.

Ay Işığım Derneği Başkan Yardımcısı Murat Deveci, Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı için 20 Bin yetim çocuğu giydirmeyi planladıklarını söyledi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa’da kurulduğu 2006 yılından bu yana yetim ve öksüz ailelerin umudu Ay Işığım Derneği, Ramazan Bayramı dolayısıyla yetimleri sevindirmek için yeniden kolları sıvadı. Geçtiğimiz yıllarda on binlerce çocuğu bayramda giydirerek takdir toplayan Ay Işığım Derneği, önümüzdeki Ramazan Bayramı için de 20 Bin çocuğu giydirmeyi planlıyor.

Ay Işığım Derneği Başkan Yardımcısı Murat Deveci, yaptığı açıklamada, Ay Işığım Derneği olarak Ramazan ile ilgili özellikle bayramda “Sende yetime kucak aç” sloganıyla yetim çocuklara bayram sevinci yaşatacaklarını söyledi.

 

Deveci; Giydirme bedeli 50 TL

“Bayramda sende yetime kucak aç” sloganıyla bu yola çıktıklarını ve bir yetimi giydirme bedelinin 50 TL olduğunu belirten Deveci, “Özellikle kendi çocukluğumuza geri dönelim, düşünelim; 5, 6 yaşında babası olmayan yetim bir çocuk bir amcası, bir babası yok ki elinden tutsun bir mağazaya götürüp bir bayramlık alsın. Kendi çocukluğumuzda babamızın bizlere aldığı bayramlıkları arefe gecesi yastığımızın altına koyardık, bayram sabahı daha güneş doğmadan kalkar bayramlıklarımızı giyerdik, o sevinçle uyanırdık. Şimdi düşünelim ve kendi yetimlerimize bizde kucak açalım, sahip çıkalım. Yetim çocukların boynunu bükük bırakmamak için yetime bizde kucak açalım, bir yetimi giydirme bedeli 50 TL’dir. AY Işığım Derneğine destek ve yardımlarınızı bekliyoruz. Ramazanın 12. Gününden itibaren giyim mağazamızdan yetim çocukları giydirmeye çalışıyoruz. Nasip olursa 20 Bin çocuk giydirmeyi planlıyoruz” dedi.

Ay Işığım Derneği marketinde de yetim ailelerin gelip her türlü ihtiyacı karşılayabildiğini dile getiren Deveci, “Sadece ramazan kolisi gıda olarak değil de gelip burada temizlik maddesi, zücaciye mahallesi veya çocuklara yönelik bisküvi falan ne gerekiyorsa ailelerimiz gelip buradan alıyor. Bütün halkımızın desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195