Title of a News Article

Ayda'nın babasının yaptığına bakın!

Ayda'nın babasının yaptığına bakın!
banner206

İzmir'in son mucizesi 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in enkazdan cansız bedeni çıkarılan annesi Fidan Gezgin toprağa verildi. Fidan Gezgin'in acılı eşi Uğur Gezgin ise yürek yakan açıklamalarda bulundu.

İKİSİ DE 20 DAKİKA ÖNCE PARKTAYDI

Acılı baba Gezgin "Çok zor bir süreçteyim. Hiç aklıma gelmeyecek bir zamanda oldu. Depremden 20 dakika önce telefonda görüşmüştüm. Depremden sonra sıkıntı yaşanabileceğini düşündüm ama böyle olacağını düşünmemiştim. 20 dakika önce parkta konuştuğum bir insan. Ne zaman gitti, ne zaman eve girdi. O yol bitmedi. Zaten arabayı bir yere park ettim, sonrasında koşarak gittim eve" ifadelerinde bulundu.Ayda'nın babasından yürek yakan sözler: Enkaza girmek için birinden mont çaldım, çaresizlik her şeyi yaptırıyor"

BİRİNİN MONTUNU ÇALDIM

"Eşine ve Ayda'ya ulaşabilmek için çabalayan Gezgin, "Enkaz çalışmaları yapılırken birinden mont çaldım, hakkını helal etsin. Kurtarma görevlisi gibi girip çıktım ara ara. Çaresizlik her şeyi insana yaptırıyor. Daha önceden konuşurken yatak odasında olursak yatağın yanına kapaklanalım, dolabın yanında bir üçgen yaparız. İçeride olursak buzdolabı, çamaşır makinesi bizi korur diye düşünüyorduk" şeklinde konuştu.Ayda'nın babasından yürek yakan sözler: Enkaza girmek için birinden mont çaldım, çaresizlik her şeyi yaptırıyor

"ÇAMAŞIRLARINI MAKİNEYE ATARKEN YAKALANMIŞ"

Kızının üzerinde kıyafetin niçin olmadığını açıklayan baba "Anladığım kadarıyla tam eve girdiği zaman deprem olmuş. İç çamaşırları vardı, Kovid-19 nedeniyle çamaşırlarını makineye atarken, hemen yan tarafta da buzdolabı var. Orada üstüne kapaklandığını düşünüyorum" dedi.

ANNELİKDUYGUSUYLA YAŞAM ÜÇGENİ

Oğlundan bahseden acılı baba "Adli Tıp doktorunun dediğine göre, ilk darbeyi aldıktan sonra eşim vefat etmiş. Çocuğuma bir şekilde annelik duygusuyla üçgeni açmış. Oğlum için sağ olsunlar Türkiye'nin bir yanından pedegoglar arıyor. Onların tavsiyeleriyle oğluma durumu anlattık. Durumu iyi. Basketbol oyuncusu oğlum, sağ olsunlar basketbol koçlarıyla antrenman yapıyor şu an" sözlerini sarf etti.Ayda'nın babasından yürek yakan sözler: Enkaza girmek için birinden mont çaldım, çaresizlik her şeyi yaptırıyor

"KIZIMI KUCAĞIMA ALACAĞIM GÜNÜ BEKLİYORUM"

Henüz kızına sarılamayan Gezgin "Ayda'yı ilk gün sabah 2 dakika görebildim sadece. Tedbir amaçlı yoğun bakım ünitesinde. Serum veriliyor, çok susuz kalmış. Dili damağı kurumuş. 91 saat çok uzun bir zaman. Mucize. Tam ümitlerin bittiği an çıktı. Bekliyoruz, kucağıma alacağım günü bekliyoruz" ifadelerini kullandı."

1996'DA DENETLEME YAPTIRMIŞTIK, SIKINTISI YOK DEMİŞLERDİ

"Daha önceden evi kontrol ettiğini söyleyen baba, "Biz 1996'da bir rapor değil de denetleme istedik. O zamanki yıla göre deprem yönetmeliğine uygun yapıldığı söylendi. Ama AFAD'daki arkadaşlar, gönüllüler betonunda sıkıntı olduğunu söylüyor. Elinize aldığınızda patlıyor. Kazma ile kolonu delebilen bir betonla karşılaştık. Normalde kırılmaması gerekiyor" dedi.

"BEN DE İSTERDİM LÜKS YERLERDE OTURMAYI"

Maddi durumundan da bahseden acılı baba şu ifadelerde bulundu: "AFAD'çılarla konuşun. Tuttuğunuz zaman tuz buz oluyor, betonunda sıkıntı var, demirinde sıkıntı yok. Çimento kullanılmamış. Denetlenmiyoruz, lütfen denetleyin. 1996'dan beri o evde oturuyorum. 5 yıl ailemle yaşadım. Semtimden mutluyum. Benim her zaman deprem korkum var, altımızdan fay hattı geçiyor. Ben de lüks yerlerde, kayalıkların olduğu yerde yaşayayım isterim ama herkesin imkanı bu kadar." Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2020, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195