Title of a News Article

Aydın'ın Bakan'dan talebi var!

Aydın'ın Bakan'dan talebi var!
banner206

 Kamu Şirket Personelleri Derneği Genel Başkanı Hakan Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşerek taşeron işçiye yönelik kadro taleplerinin yanıtsız kaldığını gündeme getirdi. Aydın, görüşmede en azından muvazaa yolunun kapatılmaması yönünde istekte bulundu.

Genel merkezi Şanlıurfa'da bulunan Kamu Şirket Personelleri Derneği'nin Genel Başkanı Hakan Aydın, taşeron işçileri yakından ilgilendiren Torba Yasa'nın yürürlüğe geçmesi öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşerek bir takım taleplerini dile getirdi.

Kadro taleplerinin yanıtsız kaldığının ele alındığı görüşmede Genel Başkan Aydın, en azından muvazaa yolunun kapatılmamasının işçi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Görüşme ile ilgili açıklama yapan Aydın, "Sayın Bakan Faruk Çelik le görüşerek taşeron işçinin beklentilerini dile getirdik. Kısa görüşmemizde Bakan Çelik bizlere, yardımcı işlerde alt işveren işçisinin çalışacağını, bunun yanında teknolojik uzmanlık ve işin gereği hususlarını aynı anda bünyesinde barındıran işlerde alt işveren işçisi veya hizmet alımının gerçekleştirebileceğini söyledi. Bakan Çelik ayrıca karayollarında, Sağlık Bakanlığı'nda, artık muvazaa diyebileceğimiz hususun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını iletti. Muvazaanın gerçekleştirilmesi halinde yine yargı kararıyla asıl işçi olarak çalıştırmak zorunda kalacağını bizlere de ileten Bakan Çelik, 'asıl işleri yapanlar taşeron işinde çalıştırılamayacak' sözlerini dile getirdi" dedi.

Aydın açıklamasının ilerleyen cümlelerinde ise Bakan Çelik'in taşeron işçiyi yakından ilgilendiren şu sözlerine yer verdi: "Bir işçi, hizmet alımı yardımcı işler bünyesinde değilse asıl işçidir o ve kesinlikle çalıştırılamayacak. Mevcut yargı kararları çerçevesinde tazminatlarını, haklarını ödeyip işten çıkarma imkanı olduğu gibi, asıl haklarını ödemeden -çünkü ortada sayısal anlamda ciddi bir rakam- asıl işçi olarak bunları çalıştırma imkanı var."

Aydın son olarak konunun takipçisi olduklarını ve gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195