Title of a News Article

Aynı aşiret üyeleri kavgaya tutuştu

Aynı aşiret üyeleri kavgaya tutuştu
banner206

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, 2 aile arasında çıkan taşlı sopalı kavga, havaya ateş açan polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi ile sona erdi. Üçü polis, 15 kişinin yaralandığı kavga sonrası yeni bir gerginlik yaşanmaması için ilçede önlemler artırıldı.

Olay, öğleden sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, her ikisi de Hıdraken Aşireti mensubu olan Çapa ve Kaya aileleri fertleri arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, 2 ailenin yakınlarının da katılmasıyla taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Esnaf ve ihbar üzerine gelen polislerin yetersiz kaldığı kavgaya, Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle olası gösterilere karşı teyakkuz durumda bekleyen polisler zırhlı araçlarla müdahale etti. Uyarılara rağmen kavgayı sürdüren 50 kişilik grubu önleyemeyen polis, havaya uyarı ateşi açtı. Uyarıya rağmen kalabalık kavgayı sürdürence polisler cop ve biber gazıyla müdahale ederek tarafları ayırdı.

Kavgada taş ve sopalara hedef olarak yaralanan 3'ü polis, 15 kişi, otomobil ve ambulanslarla Viranşehir ve Şanlıurfa'daki hastanelere gönderildi. Olayın ardından polis 2 ailenin yaşadığı semtler ile ilçe merkezinde önlemlerini artırdı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı kavgaya ilişkin soruşturma sürdürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195