Title of a News Article

Azadi Haraketi Siverek’te şube açtı

Azadi Haraketi Siverek’te şube açtı
banner206
 Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde merkezi Diyarbakır’da bulunan Kürdistan İslami Hareketi (AZADÎ) Siverek’te şube açtı

Diyarbakır’da yapılan kongre ile harekete dönüşen AZADİ inisiyatifi, Azadi hareketi ismiyle bölgede örgütlenmeye başladı.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan hareketin üyeleri ilk şubelerinin açılışı için Siverek ilçesine gelerek ilçenin Rüştü Küçük Ömer Caddesinde bulunan hareket şubesinin açılışına katıldılar.

Şubenin açılışına ilçe dışından ve ilçeden birçok hareket mensubunun yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Siverek belediye başkan yardımcıları, HÜDA PAR, BDP ile HDP ilçe teşkilatı mensupları katıldı. Açılışta başta BDP,HDP partileri olmak özere bir çok STK ile çevrede çelenk gönderdi

Şubenin açılışında bir konuşma yapan Azadi Hareketi Genel Sekreteri Adem Özcaner yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İki yıl önce inisiyatif olarak harekete ettiğimiz çalışmalarımızın bu aşamasında Diyarbakır’da ki kongrede hareket olarak çalışma kararı aldık bundan sonra ki hedefimiz İslami bir Kürt siyasi partisi olmaktır, partileşme için çalışmalarımız devam edecek, partileşme süresinde halkımızın desteğini beliyoruz”

Açılışta birçok sivil toplum kuruluşu ile partilerin temsilcileri kısa temenni konuşmaları yaptı

Açılışın sonunda Azadi Hareketi Siverek Şube Başkanı Mehmet Kehtavi Genel Sekreteri Adem Özcaner’e teşekkür plaketi ile Kürtçe Kuran meali hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195