Title of a News Article

Babacan, Urfa'da konuştu

Babacan, Urfa'da konuştu
banner206
BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, ülke ekonomisini büyütmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Alnımızın teri, bileğimizin gücüyle çalışarak, hep birlikte bu ekonomimizi büyüttük. Bunun devam etmesi ancak istikrar ve güven ortamının devam etmesiyle mümkündür" dedi.
Şanlıurfa'da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin mali kongresine katıldı. Kongre öncesi yöresel tirit yemeğinin tadına bakan Babacan, sanayici ve esnafla sohbet etti. Kongredeki konuşmasında hükümet olarak ekonomi alanında yaptıkları çalışmaları anlatan ve bugün Türkiye'nin dünyada 7'nci ekonomik büyüklüğü ulaştığını vurgulayan Ali Babacan, şöyle dedi:
"34 yıl boyunca 2 ve 3 haneli enflasyonlar, Türkiye yaşamış her iktidar gelmiş, paramıza bir sıfır ekleyip gitmiş. İlk defa 2004 sonunda 34 yıldan sonra tek haneli enflasyonu gördüğümüzde çoğu şaşırdı. Paradan 6 sıfırı atmamızı hayal olarak görenler, bunu gerçekleştirdiğimizde utandılar. 2002 yılı sonunda 215 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğü olan Türkiye'de 800 milyar dolara yükselttik. Bu kadar kısa sürede ve bu kadar hızlı ilerleme dünyada eşi benzeri az görülen ilerlemedir. 2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti hazinesi borçlanırken, yüzde 66 faiz ödüyordu. O günleri çoğumuz unuttuk. İnşallah bir daha hatırlamayalım. Türkiye özel sektörün çabalarıyla büyüyor. İstihdam özel sektörün eliyle oluyor Türkiye'de son bir yılda toplam çalışan sayımız 1 milyon 300 bin arttı. Ülke genelinde 2009 krizinden bu yana 6 milyon 300 bin yeni çalışanımız var. Türkiye'de sanayimiz gelişiyor ve tarımda dünya 7'ncisi olduk. Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisiyiz ama tarımda üretilen katma değere baktığımızda yani tarımsal ekonomimizin büyüklüğüne baktığımızda dünya 7'nciliğine ulaştık, Avrupa'da birinciyiz." İstikrar ve güven ortamının sürmesi gerektiğinin mesajını veren Babacan, Türkiye'de doğalgaz bulunmadığını, petrolün ülke ihtiyacının yüzde 5'ini karşılamakta zorlandığını anlatırken konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim böyle toprağın altından çıkarıp satıp, parasını yediğimiz, tükettiğimiz öyle bir kaynağımız da yok. Türkiye olarak alnımızın teri, bileğimizin gücüyle çalışarak hep birlikte bu ekonomimizi büyüttük. Bunun devam etmesi ancak istikrar ve güven ortamının devam etmesiyle mümkündür. Bazı ülkeler yer altı kaynaklarını satarak harcayıp belki kısa dönemli bir refah yaşayabilir ancak, gerçek manada kalıcı refah, sürdürülebilir büyüme ve devamlı kalkınma ancak istikrar ve güven ortamıyla olabilir." 

TÜRKİYE MUHALEFET SORUNU YAŞIYOR 
Seçim meydanlarında muhalefet liderlerinin ekonomik olarak verdiği örneklerin basit, ucuz ve aldatmaya yönelik olduğunu savunan Babacan, böylesine basit, ucuz ve aldatmaya dönük söylemle Türkiye'de ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu gördüklerini öne sürerken, "Keşke Türkiye'de muhalefet iktidarın alternatifi olabilecek, gerçekçi söylemler üretse ve gerçekçi projeler üretebilselerdi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195