Title of a News Article

Bağımlılıkla mücadele eğitimi başladı

Bağımlılıkla mücadele eğitimi başladı
banner206

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HARÜSEM) ortak çalışmasıyla SODES projesi kapsamında Şanlıurfa'da 12 gün sürecek bağımlılıkla mücadele eğitimi başladı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonunda, bağımlılık danışmanı Çiğdem Sönmez tarafından "Ben başardım siz de başarabilirsiniz" sloganı kapsamında 80 saat sürecek eğitimin sonunda kursiyerlere HARÜSEM tarafından sertifikaları verilecek.

Programın açılışında konuşan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, uyuşturucu ile mücadelenin Şanlıurfa'da görev yaptığı süre içinde en çok önemsediğini, uyuşturucunun çağın hastalığı olduğunu, uyuşturucu kullanma yaşı küçük yaşlara kadar indiğini, toplumumuzu bu illetten kurtaramazsak kısa bir süre sonra baş edilemez hale geleceğini ve bu açıdan bu tür programların çok önemli olduğunu belirtti.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın da açılış konuşmasında Türkiye’de ilk defa üniversite işbirliği ve sertifikasıyla böyle bir eğitim yapıldığı belirtirken, böyle bir toplumsal soruna katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve HARÜSEM Müdürü Doç.Dr. Celal Ağan’ı tebrik etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142