Title of a News Article

Bağkur Borç Bilgisine Nasıl Ulaşabilirim?

.

Bağkur Borç Bilgisine Nasıl Ulaşabilirim?
banner206


Bağkur borç bilgisine nasıl ulaşabilirim? Sorusu bağkur isteğe bağlı emeklilik hizmetlerinden yararlanan ve prim yatırarak emekli olmak isteyen vatandaşlarımızın en fazla sordukları soruların başında gelmektedir. SGK ve SSK primleri işveren tarafından yatırılmakta ve işçinin bu konuda bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Ancak aynı konu Bağ-kur primleri için geçerli değildir. Esnaf veya tarımsal faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımız gerek elden gerekse muhasebe servisleri aracılığı ile bağkur primlerini yatırmaktadırlar. GSS sisteminin çıkmasından sonra sigortasız vatandaşımızın sayısının sıfıra indirimesi amaçlanmaktadır. Yani en basit tanımıyla sigortası olmayanlara devletin yaptığı sağlık sigortası. 2012 yılında alınan kararla zorunlu hale getirilen GSS'ye gelir durumu üzerinden ödeme işlemi gerçekleştirilmektedir. Bunun için bulunduğunuz ilçe merkezindeki kaymakamlıklara giderek gelir testi yaptırmanız gerekmektedir.

Bağkur Borç Öğrenme

-Bağkur borç bilgisine ulaşmak için iki yol bulunmaktadır.

-E-devlet sistemi üzerinden, E-Devlet şifre bilgisini kullanarak gerçekleştirilen SGK borç sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

-Online tahsilat sekmesini kullanarak resmi site üzerinden şifreye gerek kalmadan yapılan SGK borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Buradan //www.sorgulahesapla.com/sgk-bagkur-borc-sorgulama/ de bağkur borçlarınız hakkında detaylı bilgilendirmeye sahip olabilirsiniz. Bağkur sms bilgilendirme hakkında daha detaylı bilgileri kaynak linkten de takip edebilirsiniz.

Bağkur Sorgulamalarını SMS ve Telefon İle Yapabilirsiniz.

Artık cep telefonlarını kullanarak sgk bağkur borç sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Cep telefonları ile ilk işe giriş tarihinizi, toplam hizmet gün sayınızı, bağkur borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Peki SMS bilgilendirme hattı nasıl kullanılacak, Cep telefonları ile SGK hizmet gün toplamını öğrenmek için ne yapmamız gerekiyor? “PT yaz boşluk bırak T.C. Kimlik Numaranı yaz boşluk bırak AİLE SIRA NO bilgisini yazarak yaz 5502’ye kısa mesaj gönderin. Kısa süre içerisinde sigortalılık bilgileriniz sizlere gönderilecektir.

Bağkur Hizmet Bilgisi Borç Sorgulama

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195