Title of a News Article

Bağlı, Türkiye gündemini değerlendirdi!

Bağlı, Türkiye gündemini değerlendirdi!
banner206

Ece Üner'le Enine Boyuna'da ''PKK neyi hedefliyor, saldırılar erken seçimi nasıl etkiliyor, çözüm masası tekrar kurulur mu?'' gibi sorulara yanıt arandı.

Ece Üner sordu, Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Sedat Laçiner, Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, ve güvenlik analisti Metin Gürcan yanıtladı.

Programda konuşan Prof. Dr. Bağlı, “Türkiye’nin terörle mücadele konusunda bugüne kadar elde ettiği birikimler ve deneyimler zaman zaman aslında bu terörle mücadeleyi zorlaştıran bir tarihi de önüne çıkardığını biliyoruz. 90’larda oradaki mücadelenin zaman zaman devletin dışına çıkmış olması dolayısıyla bu meselenin çözümünde özellikle hani teröre yönelik değil de bölgedeki sosyolojiye yönelik bir politik projeyi hayata geçirmenin çok zorlaştığını, zorlaştırıldığını biliyoruz.” Dedi.

Prof. Dr. Bağlı, “Bu aynı zamanda Türkiye’nin sosyolojisini tehdit eden bir konuma dönüştüğü biliniyor. Ülkenin dışında olan bir takım yapılanmaların tasvip edilmesi veyahut çağrısının yapılması açıkçası daha sonra bu konuyla ilgili bir çözüm arayışında olunduğunu zaman yine önümüze bir barikat çıkarılacağı çok açık bir biçimde görülüyor. Biliyoruz ki Türkiye her halükarda bu meseleyi çözmek zorundandır. Memleket kaydı taşıyan her kişi bu meselenin bir hal çaresine bakılması çok açıktır. Bu konu Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin sosyolojisinin bir nevi sağlam bir biçimde işlemesinin temel bir ön koşulu olarak görmek gerekiyor. Bu meselenin bitirilmesiyle ilgili belki ortak bir karar söz konusu lakin bununla mücadele etme veya bunu bitirmeyle ilgili ortaya konulan yaklaşıklarda hakikaten çok büyük bir farklılık olduğunu söyleyebilirim. Ak parti olarak bu konuda yaklaşımımız şiddetin ve terörün karşısında kamu otoritesinin mutlaka var olması gerektiğidir. İkincisi bölgedeki insanın tamamının belli bir biçimde bir suçlu gibi görmemek, belli bir etnik kesimi veya sosyolojik kesimi bir grupla özdeşleştirerek anlatmamak veya öyle bakmamak gerekiyor.” Diye konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Bu meselenin çözümünde Türkiye’nin batısı ikna etmek doğusunu tatmin etmek gerekiyor. Bu çok kolay değil o kadar çok işin içerisinde duygu yüklü bir meseleyi çözmek o kadar kolay değil.” Şeklinde konuştu.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195